Dolar

32,5667

Euro

34,7111

Altın

2.491,23

Bist

9.524,59

Gara bölgesine yapılan operasyondan yeni ayrıntılar; 41 kamp yok edildi

10 Şubat'ta başlayan ve 14 Şubat'ta tamamlanan harekâtta Gara bölgesinde 75 kilometreye, 25 kilometrekarelik bir alanda kullanılan toplam 52 hedef güdümlü akıllı mühimmatlarla PKK'ya ait çok sayıda kampın yok edildiği bildirildi.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-02-20 14:26:15

Gara bölgesine yapılan operasyondan yeni ayrıntılar; 41 kamp yok edildi

Sabah gazetesinden Özgür Cebe'nin haberine göre, imha edilen hedefler, Milli Savunma Bakanlığı ile Genelkurmay Başkanlığı'nın harekât sonrasındaki değerlendirme ve tespit raporlarına yansıdı.

Mağaranın yapımı 2 yıl sürmüş

Buna göre; Gara'da örgütün üç katlı mağarada patlayıcı ürettikleri yer imha edildi. Burada kumandalı patlayıcı, fünye imal ediyordu. Gara'nın Meyroki Kampındaki terör örgütünün sözde İstihbarat yapılanmasının karargah olarak kullandığı mağara da içindeki örgüt arşiviyle imha edildi. Yapımı iki yıl süren bu mağarada örgütün istihbarat yapılanması barınıyordu. İçinde 300 teröristin barınabileceği sözde Mahsum Korkmaz Subay Okulu ve İdeolojik Eğitim Akademisi olarak kullanılan mağara tümden imha edildi.

‘Lojistik depo, sözde Sabotaj Okulu, teröristlere branş eğitimi'

650x344-pkkya-gara-dagi-kusatmasi-us-bolgesine-sizacaklardi-1607423441168

Vurulan hedefler içinde lojistik depo, sözde Sabotaj Okulu, teröristlere branş eğitimi verilen yer, örgüte katılan ve öldürülen teröristlerin sicil bilgilerinin tutulduğu arşiv birimi, Kandil'deki terörist elebaşlarıyla görüşmeye gidenlerin geçici tutulduğu misafirhane, dört ayrı dikimhane de var. Gara-Metina-Haftanin bölgeleri arasında üst düzey teröristlerin ulaşımı sağlamada kullandıkları 9 adet arazi aracı. Örgüte yeni katılan teröristlere siyasi eğitim verilen 3 ayrı sözde eğitim şubesi, teröristlerce kaçırılanların rehin tutulduğu iki hapishane, silah ve cephanelik ihtiyacının karşılandığı dört silah ve mühimmat deposu. Sözde Çırav Taburunun kullandığı eğitim kampı, Gara-Zap arasında kuryelerin kullandığı iki sığınak tümden imha edildi.

Gara'da yok edilen kamplar

Gara'daki 75 kilometrelik alan içinde kullanılamaz hale getirilen 41 kamp ise şunlar: Bergare, Piriz, Siyani, Xere, Sergele, Kani Mazê, Çemenka, Şikeftiyan, Şilya, Kareba, Rebetke, Hesneki, Kanika, Milberke, Kehreba, Meyroki, Çemrebotki, Soğuk Çeşme, Kafya Vadisi, Yekmal, Nehli, Guze, Melke, Dosteka, Gise, Mezringane, Navxoş, Kanisarkê, Difrî, Duvriye, Qulingeh, Çemreşitkê, Mamişmiş, Çelka, Sedare, Ohran Vadisi, Ergene, Ayı Kapısı, Reşit Tepesi, Biye, Neran, Bilindbaz, Saddam Kalesi Kampları.

Haber Ara