Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Gantz'dan, Netanyahu’ya ağır eleştiri: Rüşvet ve dolandırıcılıkla suçlanan bir başbakana güven olmaz

İsrail’de seçimler yaklaşırken, siyasi partiler arasındaki tartışmalar da alevleniyor. Mavi ve Beyaz Parti Genel lideri ve eski Genelkurmay Başkanı Benny Gantz, İsrail'deki toplu taşıma durumunun korkunç olduğunu, bunun sorumlusunun da Başbakan Netanyahu olduğunu belirterek, “Rüşvet ve dolandırıcılık suçlarından yargılanan bir başbakana güven olamaz” dedi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-03-14 14:47:06

Gantz'dan, Netanyahu’ya ağır eleştiri: Rüşvet ve dolandırıcılıkla suçlanan bir başbakana güven olmaz


İsrail'de 9 Nisan'da yapılacak seçimler öncesi, ülkede siyasi partiler arasındaki tartışmaların tansiyonu giderek yükselirken, Başbakan Netanyahu'ya karşı eleştirilerin dozu da yükseldi. Mavi ve Beyaz Genel Başkanı ve eski Genelkurmay Başkanı Benny Gantz, Netanyahu için “Rüşvet ve dolandırıcılık suçlarından yargılanan bir başbakana güven olamaz” dedi.

Mavi ve Beyaz parti genel başkanı Benny Gantz, geçen Çarşamba akşamı Petah Tikva'da düzenlenen bir konferansta İsrail'deki toplu taşıma durumunun korkunç durumunu eleştiren bir Devlet Comptroller raporuna cevap verdi.

‘TRAFİKTEKİ TIKANMA İŞBAŞINDAKİ
HÜKÜMETTEN KAYNAKLANIYOR'

Rapor, “yetersiz planlamanın yollarda ağır tıkanmalara, tren ve otobüslerde aşırı kalabalıklaşmaya neden olduğunu buldu ve durumun daha da kötüleşmesi bekleniyor” dedi.
Mavi ve Beyaz parti genel başkanı Benny Gantz ise, “Bir sorun olduğunu bilmek için bir rapora ihtiyacımız yoktu. Hepimiz uzun trafik sıkışıklığı içindeyiz, hepimiz trenleri bekliyoruz ve hepimiz kalabalık yollarda zaman ve yakıt kaybediyoruz. Burada uzun vadeli bir vizyon değil, bunun nasıl bir kader meselesi olduğu değil, işbaşındaki hükümet yetkililerinin ihmallerinden kaynaklanmaktadır"dedi.

“Başbakan Netanyahu'nun kendisini bir duruşmadan kurtarmakla meşgul olacağını ve bizi trafik sıkışıklığından kurtarmayacağına karar verdim. Hükümetteki meslektaşlarımla birlikte altyapıları ve trafik sıkışıklığını ele alma sorumluluğunu üstleneceğim. İsrail'de ulaştırma altyapısında çarpıcı bir değişiklik yapacağım” diyen Gantz, “Hedeflerimiz: trafik sıkışıklığını azaltmak, İsrail'de ulaşım maliyetini, hava kirliliğini azaltmak, gelişmiş ulaşım ve hareket hızı ve sürüş sürelerine dayanan araçlar geliştirmek. Trafik altyapısını yeniden uzun vadeli düzenlemek” olduğunu belirtti.

NETANYAHU'NUN
SÖZLERİ ÇOK TEHLİKELİ

"Netanyahu başbakanlık kapasitesini kötüye kullanıyor" diyen Mavi ve Beyaz başkan Gantz, ”Sözleri tehlikelidir - ayrılmak ve teşvik etmek. Sağa sola, Yahudileri Yahudi olmayanlara karşı kışkırtır; polis ve yargıya saldırır. Ve bunların hepsini başbakan olarak yapar. Başka bir deyişle,
polisi, adli sistemi, devlet kurumlarını güçlendirmesi gerekirken, onlara zarar vermesi, ülkenin geleceğini tehlikeye atmaktır” yorumunda bulunarak şunları söyledi:
“Bu hafta yapılması gereken Netanyahu'nun duruşmasının Temmuz başında gerçekleşeceği bize bildirildi. Bu, eğer doğruysa, Netanyahu'nun son kullanma tarihi hızla yaklaşan, bir başbakan olarak görev yapacağı anlamına geliyor.
Bir ülkeye önderlik etmek ve aynı zamanda mahkemede sanık bir adam olarak oturmak, saçma, iyi değil ve aynı zamanda tehlikeli. Kişi devlet tanıklarına karşı kendini savunurken devletin güvenliğinden endişe etmek imkansızdır. Sorumluluk ile liderlik etmek, özveriyle çalışmak demektir; çünkü İsrail'deki en etkili konumdur ve sınırsız güven gerektirir, rüşvet, güven ve dolandırıcılık ihlallerinden şüphelenilen bir başbakana güven olamaz.”

Haber Ara