Dolar

32,3704

Euro

34,9837

Altın

2.326,16

Bist

9.071,41

Ganim: Suriye'de kadınları güçlendirelim

Suriyeli kadın hakları savunucusu Muna Ganim, iç savaş sebebiyle 'Suriye'de yeterince erkek kalmadı, kadınları güçlendirelim' dedi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-14 11:05:37

Ganim: Suriye'de kadınları güçlendirelim

Ajansların haberine göre, New York'ta basın toplantısı düzenleyen Barış İçin Suriyeli Kadınlar Forumu Kurucusu Muna Ganim, "Şimdi ülkede herkes ölüm tehlikesi altında. Kadınları güçlendirmemiz lazım. Çünkü yeni Suriye'nin kurucusu onlar olacak. Çünkü maalesef yeterince erkek olmayacak. 20-40 yaş aralığındaki erkeklerimizin çoğunu kaybettik. Bu yüzden bu ülke ve halkı için gerçekten bir gelecek istiyorsak Suriyeli kadınları güçlendirmeliyiz." diye konuştu.

Bu arada BM Güvenlik Konseyi, kadınların barış görüşmelerine katılımının artırılması ve ulusal, bölgesel ve uluslararası alanda karar verme mekanizmalarında daha çok temsil edilmesi için gereken strateji ve kaynakların oluşturulması için tüm ülkelere çağrıda bulundu.

Konseyde yapılan görüşmeler sırasında konuşma yapan İspanya Başbakanı Mariano Rajoy, çatışma bölgelerinde kadın olmanın asker olmaktan daha tehlikeli olduğuna dikkat çekti.

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun ise aşırılık yanlısı silahlı grupların kadınları baskı altına aldığı bir zamanda kadın haklarının korunması işinin liderliğini kadınların üstlenmesinin sağlanmasını istedi. Ban Ki-mun, IŞİD'in Ezidi kadınlara, onları cariye yaparak suretiyle işkence ve tecavüz etmesini de şiddetle kınadığını belirtti ve bu eylemlerin savaş ve soykırım suçu boyutlarında olduğunu dile getirdi.

Haber Ara