Dolar

32,3277

Euro

35,0785

Altın

2.308,50

Bist

9.079,97

Galatasaraylı eski futbolculara FETÖ üyeliğinden suç duyurusu

Galatasaraylı eski futbolcular ve Adnan Polat hakkında ‘FETÖ/PDY’ üyeliğinden suç duyurusunda bulunulduğu belirtildi...

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-16 02:46:37

Galatasaraylı eski futbolculara FETÖ üyeliğinden suç duyurusu

15 Temmuz'da gerçekleştirilen ve başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişiminin ardından, alınan OHAL kararıyla birlikte soruşturma başlatılmıştı. Galatasaraylı eski futbolcular ve eski bir yönetici hakkında FETÖ üyeliğinden suç duyurusunda bulunulduğu belirtildi.

Diken.com'da yer alan habere göre; Galatasaraylı eski futbolcular Hakan Şükür, Hakan Ünsal, Arif Erdem, Okan Buruk, kulubün eski yöneticisi Adnan Polat ve gazeteci Serhat Ulueren'in de aralarında bulunduğu 11 isim hakkında hakkında ‘FETÖ/PDY'ye üye olup olmadıklarının araştırılması talebiyle suç duyurusunda bulunuldu.

Okan Buruk, Hakan Ünsal, Mert Korkmaz gibi Galatasaraylı bazı futbolcuların Gülen Cemaati lideri Fethullah Gülen'in ‘sohbet'ine katıldığı görüntüler Odatv tarafından yayınlanmıştı.

Cemaat ve futbol ilişkisinin ele alındığı ‘Türkiye'nin Gündemi'programına bağlanan Ünsal, “Tamamen safiyane niyetle dinimizi öğrenmek, hayatımızı düzenlemek, kötü alışkanlıklardan uzaklaşma amacıyla bu yapıyla karşılaştık”sözleriyle yaşadıklarını anlatmıştı.

Antalya'nın Alanya ilçesine tatile gelen Sadettin Sakızcı, ‘Suç örgütü olan FETÖ'ye üye olmak ve de illegal yollarla para yardımında bulunan şahıslar için' başlığıyla hazırladığı suç duyurusu dilekçesini savcılığa sundu.

Sakızcı, dilekçesinde, şu ifadelere yer verdi: “Ülkemizde darbe yaparak bölmeye ya da birtakım kumpaslar kurarak devletimizin üst seviye kişilerini hedef alan örgüte üye olanlar aklanmak kaydıyla televizyonlara çıkıp görüş bildiriyor. Örgüte katılmayla kalmayarak ‘himmet' adı altında para yardımı yaptıklarını da itiraf edenler, örgüt elebaşısı Fetullah Gülen'le sohbet toplantılarına katılan veya röportaj yapan milli sporculardan İsmail Dizdar, Uğur Tütüneker, Hakan Şükür, Hakan Ünsal, Mert Korkmaz, Vedat İnceefe, Okan Buruk, Arif Erdem ve soyadını bilmediğim Galatasaray'ın oyuncusu Yusuf ile Serhat Ulueren ve Adnan Polat'ın örgüte üye olup olmadıklarını, himmet yardımı adı altında para verip vermediklerinin araştırılmasını ve suç varsa da cezalandırılmasını talep ediyorum.”

Sakızcı, kulüpte başkanlık da dahil olmak üzere yöneticilik görevinde bulunan Adnan Polat'ın görevi süresince ‘şike'bağlantısının da araştırılmasını dilekçesinde talep etti.

Haber Ara