Dolar

32,3154

Euro

35,1147

Altın

2.292,51

Bist

9.065,48

Galatasaray Teknik Direktörü Hamzaoğlu:

Galatasaray Teknik Direktörü Hamzaoğlu:

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-10 14:40:22

Galatasaray Teknik Direktörü Hamzaoğlu:
Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, sarı-kırmızılı ekiple 3 yıllık anlaşmaya vardığını ve yakın zamanda sözleşmeyi imzalayacağını söyledi.

Florya Metin Oktay Tesisleri'nde düzenlenen haziran ayı divan kurulu toplantısında başarı beratı alan Hamza Hamzaoğlu, organizasyonun tamamlanmasının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Kulüple yeni mukavelesi konusuna açıklık getiren sarı-kırmızılı teknik adam, "Kulüple 3 yıllık bir sözleşme olacak ve birkaç gün içinde imzalayacağım. Başkanımızla dün görüştüm. Zaten 5 dakikalık bir konuşma oldu ve anlaştık. İnşallah yeni yönetimimizle beraber Galatasaray'ı en iyi yerlere getirmeye çalışacağız" ifadelerini kullandı.

- "Adım adım gideceğiz"

Sezonun tamamlanmasıyla birlikte transfer çalışmalarının yoğunlaştığını anlatan Hamza Hamzaoğlu, şunları söyledi:

"Transfer çalışmalarımız sürüyor, oyuncularla görüşüyoruz. Elimizde geniş bir transfer listemiz var ama bu geniş listeye rağmen alacağımız oyuncu sayısı çok fazla olmayacak. Amacımız, ilk senede çok büyük başarılar yakalamak değil, adım adım, istikrarı koruyarak devam etmek. Ancak geçtiğimiz yıldan daha iyi duruma gelmek için çalışacağız. İnşallah 3-5 yıl içinde de o büyük hedefe doğru adım adım yaklaşmış oluruz."

- "Bilal Kısa ile prensipte anlaştık"

Hamzaoğlu, Akhisar Belediyespor'dan eski öğrencisi Bilal Kısa ile prensipte anlaştıklarını açıkladı.

"Bilal Kısa ile prensip olarak anlaştık. O da 1-2 gün içinde gelecek ve burada sözleşme imzalayacağız" değerlendirmesinde bulunan Hamzaoğlu, sezonu İspanya'nın Malaga takımında kiralık olarak geçiren Nordin Amrabat ve Balıkesirspor'da kiralık oynayan Sercan Yıldırım'ı da değerlendirdiklerini vurguladı.

Sarı-kırmızılı çalıştırıcı, Ambarat ve Sercan'ı kampa götürebileceklerini aktardı.

- "Öncelik forvet"

Hamzaoğlu, transferde özellikle hangi bölgeye transfer düşündüklerinin sorulması üzerine, şu yanıtı verdi:

"Şu anda belirgin olarak öncelik forvet. Goran Pandev'in gitmesiyle sadece Burak Yılmaz ve Umut Bulut kaldı. İki oyuncuyla devam edemeyiz. Oraya oyuncu almak zorundayız. Diğer bölgeleri ise destekleme amaçlı ya da kadromuza direkt etki edecek 1 ya da 2 oyuncu transferi yapmayı düşünüyoruz."

Transfer çalışmalarının birinci kamp dönemine kadar tamamlanıp tamamlanamayacağıyla ilgili olarak sarı-kırmızılı teknik adam, "Birinci kamp dönemi başlayana kadar tüm transferi tamamlamamız mümkün değil. Tamamlarız ama ben bunu doğru bulmuyorum. Kampa gidip, orada beraber çalışacağımız arkadaşlarımızı görmemiz lazım. Eksiklerimiz daha net bir şekilde ortaya çıkacaktır. Mutlaka 1-2 transferi sonlara bırakmakta fayda var" şeklinde konuştu.

Brezilyalı oyuncu Felipe Melo'nun takımdan ayrılabileceğini ima eden açıklamalarının hatırlatılması üzerine Hamzaoğlu, "Ben, her oyuncumla devam etmek istediğim gibi, Melo'yla da devam etmeyi çok istiyorum. Ancak kim olursa olsun, gelip 'ben gitmek istiyorum' derse de yapacak bir şey yok. Eğer onlar için daha iyi olacaksa gitmelerine sıcak bakarım. Bunu sadece Melo için söylemiyorum, yanlış anlaşılmasın" ifadelerini kullandı.

Sabri Sarıoğlu'nun da takımda kalması yönündeki isteğini yineleyen Hamzaoğlu, konunun yönetim ile oyuncu arasında olduğunu aktardı.

Hamzaoğlu, divan kurulu toplantısında kendisine başarı beratı verilmesiyle ilgili olarak da şunları kaydetti:

"Sağolsunlar, biz de inşallah onların verdiği değere layık oluruz. Biz emaneti büyüklerimizden aldık, inşallah bizden sonrakilere en iyi şekilde teslim ederiz. Bilgi ve tecrübemiz başarılı olmaya ne kadar yeter bilemiyorum, bunu zaman gösterecek. Fakat Galatasaray'a hizmette niyetimizden kimsenin şüphesi olmasın. En iyisini yapmaya gayret göstereceğiz. İnşallah Allah da bizi mahcup etmez."

Haber Ara