Dolar

32,5804

Euro

34,8041

Altın

2.508,71

Bist

9.693,46

Galatasaray-Osmanlıspor maçından notlar

Galatasaray-Osmanlıspor maçından notlar

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-24 22:10:53

Galatasaray-Osmanlıspor maçından notlar
Spor Toto Süper Lig'in ikinci haftasında Osmanlıspor'u konuk eden Galatasaray'ın ilk 11'inde 3 değişiklik yapıldı.

Sarı-kırmızılı takımın teknik direktörü Hamza Hamzaoğlu, ligde son yaptıkları Medicana Sivasspor maçının ilk 11'inde bulunan Bilal Kısa, Yasin Öztekin ve Olcan Adın'ı yedeğe çekip, yerlerine Jose Rodriguez, Umut Bulut ve Burak Yılmaz'ı görevlendirdi.

Medicana Sivasspor maçına yedek başlaması tartışma konusu olan ve sonradan oyuna girerek bir de gol bulan Burak Yılmaz, Osmanlıspor maçında ilk 11'e döndü.

Karşılaşmaya, Muslera, Sabri Sarıoğlu, Chedjou, Hakan Balta, Telles, Sneijder, Selçuk İnan, Rodriguez, Umut Bulut, Burak Yılmaz ve Podolski 11'i ile başlayan sarı-kırmızılı ekibin yedeklerinde ise İsmail Çipe, Melo, Bilal Kısa, Yasin Öztekin, Carole, Koray Günter ve Olcan Adın yer aldı.

- Rodriguez ilk resmi maçına çıktı

Galatasaray'ın Real Madrid'den transfer ettiği Jose Rodriguez, yeni takımıyla ilk resmi maçına Osmanlıspor önünde çıktı.

Real Madrid'e karşı, Santiago Bernabeu Kupası maçında sergilediği performansla beğeni toplayan Rodriguez, teknik direktör Hamzaoğlu'nun gözüne girerek, forma şansı buldu.

- Melo yedek kulübesinde

Sarı-kırmızılı ekipte, yaz dönemi takımdan ayrılması gündeme gelen ancak daha sonra sözleşme uzatan Brezilyalı futbolcu Felipe Melo, Osmanlıspor maçının yedekleri arasında yer aldı.

Galatasaray takımının yeni sezon öncesi hazırlık müsabakaları dahil hiçbir maçında forma giymeyen Melo, Osmanlıspor karşısında şans bulması halinde bu sezon siftah yapmış olacak.

- Ligde 93 gün sonra taraftarı önüne çıktı

Sarı-kırmızılı ekip, Osmanlıspor karşılaşmasıyla, ligde 93 günlük aradan sonra İstanbul'daki taraftarıyla buluştu.

Evindeki son lig maçını, geride kalan sezonun 33. haftasındaki derbi müsabakasında, 24 Mayıs Pazar günü Beşiktaş'a karşı oynayan "Cim Bom", 93 günün ardından Türk Telekom Arena'da boy gösterdi.

- Denayer tribünde

Galatasaray'ın kadrosuna katmak için görüşmelerini sürdürdüğü ve İstanbul'a davet ettiği Belçikalı savunma oyuncusu Jason Denayer, Osmanlıspor maçını Türk Telekom Arena'da izledi.

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Manchester City'nin kadrosunda bulunan ve akşam saatlerinde İstanbul'a gelen 20 yaşındaki oyuncu, maçı tribünden takip etti.

- Sneijder'den örnek davranış

İşçi yeleğine Sneijder'in adını ve numarasını yazması nedeniyle sosyal medyada gündem olan Sezgin Doğangüzel isimli taraftar, Hollandalı yıldızın davetlisi olarak Türk Telekom Arena'da maçı izledi.

Sezgin Doğangüzel, Osmanlıspor maçını protokol tribününün hemen altında sahaya yakın bir noktadan takip etti.

Karşılaşma öncesi ısınmak için sahaya çıkan Sneijder, Doğangüzel'in yanına gidip bir forma hediye ederken, hem getirdiği bu formayı hem de üzerinde adı ve numarası yazan işçi yeleğini imzaladı.

- Teröre tepki

Galatasaray-Osmanlıspor maçı öncesi, son dönemde yaşanan terör olaylarına tepki gösterildi.

Taraftarlar, tribüne, üzerinde "Terörün her türlüsünü şiddetle kınıyoruz. Aziz şehitlerimizin mekanları cennet olsun" pankartı asarken, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" tezahüratı yaptılar.

Osmanlıspor takımı oyuncuları ise maç öncesi seremoniye, üzerinde şehitlerin resimleri bulunan tişörtlerle çıkıp, İstiklal Marşı'nı asker selamı vererek okudular.

Öte yandan, müsabaka öncesi, terör eylemlerinde yaşamını yitirenler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Haber Ara