Dolar

32,5670

Euro

34,7418

Altın

2.493,70

Bist

9.524,59

Galatasaray Lucas Leiva transferini bitiriyor

Galatasaray Lucas Leiva transferinde sona yaklaştı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-01 13:06:53

Galatasaray Lucas Leiva transferini bitiriyor

Galatasaray, Liverpool'un Brezilyalı orta saha oyuncusu Lucas Leiva'yı kadrosuna katmaya hazırlanıyor. Sarı-kırmızılı ekibin yöneticileri ile Liverpoollu yetkililer arasında, İngiltere'de yapılan görüşmelerden anlaşma çıktı.

Ntvspor'un haberine göre Galatasaray, Leiva için yaklaşık 3 milyon Euro bonservis bedeli ödeyecek. Brezilyalı futbolcu, ufak pürüzler giderildikten sonra, İstanbul'a gelip sağlık kontrolünden geçecek ve kendisini Galatasaray'a bağlayan sözleşmenin altına imza atacak. 

İngiliz ekibinin Huddersfield ile oynadığı hazırlık maçında sakatlanan Leiva'nın sağlık raporunun detaylı şekilde incelendiği ve transfere engel bir durumun bulunmadığı belirtildi.

24 KEZ BREZİLYA FORMASI GİYDİ

2007 yılından beri Liverpool forması giyenLucas Leiva, menajer Kloop'un yeni sezon planları arasında yer almıyor. Geçtiğimiz sezon 40 maçta Liverpool forması giyen başarılı oyuncu, Brezilya milli takımı ile de 24 maça çıktı. 

Orta saha transferinde Leiva dışında da çalışmalarını sürdüren Sarı Kırmızılılar'da, teknik direktör Riekerink, bir ön liberonun daha alınmasını istedi.

Hollandalı çalıştırıcı, orta sahadaki forma rekabeti açısından defansa dönük oynayacak bir isim ile daha kadronun güçlendirilmesi yönünde görüş belirtti. 

Sarı Kırmızılılar, daha önce Celtic'ten Johansen ile anlaşma aşamasına gelmiş; ancak Riekerink,Dzemaili'nin kamptaki performansından sonra bu transferi veto etmişti.

Haber Ara