Dolar

32,3495

Euro

35,1149

Altın

2.309,28

Bist

9.079,97

Galatasaray FIFA'yı ikna etti

Galatasaray, FIFA'ya Grosskreutz için hazırladığı savunmayı sundu.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-08 17:21:32

Galatasaray FIFA'yı ikna etti

Galatasaray'ın yeni transferi Grosskreutz'e eksik imza sebebiyle FIFA onay vermemişti. Kulübün ve futbolcunun mağdur olduğu gerekçesiyle FIFA'ya başvuran sarı kırmızılı takıma Türkiye Futbol Federasyonu'ndan destek geldi.

TRT Spor'a konuşan Başkanvekili Servet Yardımcı, transferin bilgileri dahilinde gerçekleştiğini vurguladı. Yardımcı, FIFA'ya sunulan savunmada "Bu transfer işlemleri Türkiye Futbol Federasyonu yetkililerinin gözü önünde yapılmış ve imzalanmıştır. Yoğunluktan ötürü bir aksaklık yaşandı. Tüm bunlara federasyon olarak şahitlik ediyoruz" ifadesine yer verildiğini söyledi.

Federasyon aracılığı ile yapılan başvurunun ardından FIFA, Galatasaray'ın itirazını görüşmeyi kabul etti. Kulüp başkan Yardımcısı Eşref Alaçayır, FIFA'ya gidip yüz yüze bir görüşme yapacak ve cezanın paraya çevrilmesini talep edecek.
İtirazdan olumlu bir sonuç alınamazsa CAS'a gidilecek. Öte yandan Kevin Grosskreutz, sarı kırmızılıların savunmasına katkı sağladı. Alman futbolcu, "Galatasaray'ın yazdıklarına katılıyorum. Çalışma hürriyetim elimden alınmıştır. Bu mağduriyetimin bir an önce giderilmesini talep ediyorum" ifadesini ekleyerek imza koydu.

Haber Ara