Dolar

32,4313

Euro

34,4492

Altın

2.489,47

Bist

9.679,80

Galatasaray Benfica maçı hangi kanalda?

Galatasaray'ın Benfica karşısında zorlu bir mücadeleye çıkacağı karşılaşma bu akşam 21.45'te ekranlarda olacak.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-21 12:36:56

Galatasaray Benfica maçı hangi kanalda?
Galatasaray Benfica maçı için taraftarlar kilitlendi maç saatini bekliyor. Galatasaray'ın Benfica maçından çıkaracağı 3 puan Şampiyonlar Ligi'ndeki grubunda hayati önem taşıyacak. Taraftarlar maç yayınının şifreli olup olmadığını merak ediyor işte o soru cevabını buldu.Peki Galatasaray Benfica maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda?
 
Galatasaray Benfica maçı ne zaman hangi kanalda?
 
Sarı-Kırmızılı ekip, 21 Ekim Çarşamba akşamı 3. hafta maçında grup lideri Benfica'yı misafir edecek. Türk Telekom Arena'nın ev sahipliği yapacağı mücadele saat 21.45'te başlayacak. Futbolseverler, Cim Bom'un üst tura çıkma hedefini yakından ilgilendiren mücadeleyi Tivibu Spor kanalı şifreli olarak yayınlanacak.
 
Muhtemel 11'ler
 
Galatasaray; Muslera, Chedjou, Hakan, Carole, Sabri, Selçuk, Bilal, Sneijder, Podolski, Umut, Yasin

Benfica; Julio Cesar, Jardel, Luisao, Eliseu, Silvio, Samaris, Guedes, Gaitan, Almeida, Jonas, Mitroglou.
 
Mitroglou'dan küfür açıklaması
 
Galatasaray'ın Benfica ile oynayacağı maç öncesinde Kostas Mitroglou adına açılan bir hesap ortalığı karıştırdı.
 
Yunanistanlı oyuncunun adına açılan ancak hayranlarının yönettiği, kendisine ait olmayan hesaptan Galatasaray'la ilgili ağır bir küfür paylaşılınca sarı-kırmızılı taraftarlar çıldırdı.
 
Türk medyası tarafından da "Yunan oyuncudan şok küfür" başlıkları ile verilen haberin ardından Mitroglou, resmi Twitter hesabından, Twitter dışında hiçbir sosyal medya hesabı olmadığını duyurdu.
 
Mitroglou'nun da yer aldığı tepki gören fotoğrafın paylaşıldığı hesaba bakıldığında da 'Taraftar Hesabı' ibaresi dikkat çekiyor.
 
Portekizli gazeteciden tüyolar!
 
Galatasaray'ın bu gece evinde konuk edeceği rakibi Benfica'yı yakından tanıyan Luis Rodrigues takımı Skorer için analiz etti. Kırmızı-beyazlıların yeni hocasıyla bu sezon geçirdiği değişime ışık tutan Portekizli gazeteci, sarı-kırmızılıların en çok dikkat etmesi gereken noktalara parmak bastı:
 
"Jorge Jesus'un sezon başında ayrılmasıyla takımın oyun yapısı da değişti. Jesus rakibe göre oyun değiştirebiliyordu. Ancak yeni hoca Rui Vitoria kafasındaki oyun şablonunu sahaya yansıtıyor ve rakip ayrımı yapmaksızın bunu oynamaya odaklanıyor. Bu kimliği yansıtıyor ve bu taraftarın çok hoşuna gitmiş durumda. Yenilse de kızmıyorlar. Bu sezon sadece Porto ve Arouca'ya kaybettiler. Ancak Porto maçında o kadar çok gol pozisyonundan yararlanamadılar ki... Arouca maçında ise kaleci devleşti. Bu iki maçta da topla oynayan, kazanmaya yakın taraftılar ancak olmadı.
 
Atletico Madrid maçı da aslında aynıydı. Sadece bu maçta fırsatları gole çevirmesini bildiler. Tek fark buydu. Benfica 4-4-2 oynuyor. Topa sahip olmayı seviyor ve oyunu mutlaka kanatlara yıkmak istiyor. Sağ kanattan sayıca daha fazla atak yapılıyor ancak asıl etkili ataklar soldan geliyor. Çünkü orada takımın en iyi ismi Nico Gaitan oynuyor. Atletico maçında sağ kanat Guedes bir gol attı. Ama o gol sol kanattan gelişen atak sonrasında geldi. 
 
Sağ bek dikkatli olmalı 
 
Sol kanadın gücünde Gaitan'ın dışında, sol bek Eliseu'nun da büyük payı var. Benfica'ya geldiğinden beri en iyi dönemini geçiriyor ve formunun zirvesinde. Gaitan ile ikisi o kanatta çok iyi bir uyum yakaladılar. Böylece rakiplerin dikkatini sağa çekip soldan geliyorlar. Galatasaray karşısında da temel gol yolu burası olacaktır. Galatasaray kalesini gole kapamak istiyorsa öncelikle kendi sağ kanadını sağlama almalı. Sağ beki mümkünse fazla hücumu düşünmemeli. 
 
Silvio korkusu yaşanıyor 
 
Benfica'nın bu maçta önemli bir eksiği olacak. Sağ bek Nelson Semedo, Portekiz-Sırbistan maçında sakatlandı ve Galatasaray'a karşı oynayamayacak. Onun yerine Silvio forma giyecektir. Ancak 28 yaşındaki oyuncuya kimse güvenmiyor. Kendisi hep fizik problemleri olan güven vermeyen bir isim. Bu maçta da hata yapacağı konusunda taraftarın endişesi var. Galatasaray'ın sol kanattan zorlaması, Benfica'yı bu şekilde hataya sürükleyebilir. 
 
Akıllar Galatasaray'da değil 
 
Galatasaray bu hafta sonu Fenerbahçe ile oynayacak. Ancak Portekiz'de de büyük bir maç var ve Benficalı oyuncuların aklı o maçta. Jorge Jesus sezon başında Benfica'dan Sporting'e gitti ve bu olay oldu. Şimdi Benfica o Sporting ile karşılacak. Ayrıca iki kulübün başkanları arasında son haftalarda büyük bir kavga var. O yüzden herkes Benfica-Sporting maçını düşünüyor. Büyük bir hesaplaşma olacak. Bu Galatasaray için bir avantaj olabilir". 
 
Avrupa kupalarında 263. maç
Galatasaray, Benfica müsabakasında, Avrupa kupaları tarihindeki  264'üncü karşılaşmasına çıkacak.
 
Galatasaray, Şampiyon Kulüpler Kupası ile UEFA Şampiyonlar Ligi'nde  159, adı daha önce UEFA Kupası olan UEFA Avrupa Ligi'nde 71, Kupa Galipleri  Kupası'nda 32 ve UEFA Süper Kupa'da da 1 kez olmak üzere toplam 263 maç yaptı.

Söz konusu müsabakalarda 97 galibiyet ve 98 yenilgi alan, "Cimbom", 68  karşılaşmada eşitliği bozamazken, rakip filelere gönderdiği 363 gole karşılık  kalesinde 391 gol gördü.
 
İşte iki takımın istatistikleri
Sarı-kırmızılı ekip, 2008-2009 sezonu UEFA Kupası gruplarında  eşleştiği Portekiz ekibiyle bu kez "Devler Ligi"nde mücadele verecek.  Yedi yıl önce tek maç üzerinden yapılan ve bir Portekiz ekibiyle ilk karşılaşması  olan müsabakayı deplasmanda 2-0 kazanan "Cim Bom", kendi seyircisi önünde de  rakibine üstünlük kurmaya çalışacak - Avrupa kupalarında bugüne kadar 3  kez Portekiz temsilcileriyle karşılaşan Galatasaray, 2 galibiyet ve 1 yenilgi  aldı
 
Galatasaray Benfica ile daha önce Avrupa Kupalarında 1 kez karşı karşıya geldi. 2008/2009 sezonunda oynanan bu mücadele Galatasaray'ın sahadan 2-0 galip ayrılmasıyla sona ermişti. Galatasaray sahasında Portekiz temsilcileriyle sadece 1 karşılaşmaya çıktı. 2012-2013 sezonunda Braga ile oynanan maç 2-0 Galatasaray'ın üstünlüğü ile sonuçlandı.

Galatasaray Şampiyonlar Ligi'nde 10 karşılaşmada 3 beraberlik ve 7 mağlubiyet aldı. Sarı-kırmızılılar son galibiyetini Aralık 2013'te Juventus karşısında 1-0'lık skorla elde etti. Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'nde evinde oynadığı son üç maçı kaybetti; Galatasaray daha önce Şampiyonlar Ligi'nde evinde üç maç üst üste yenilmemişti.

Benfica tarihinde ilk defa Şampiyonlar Ligi'nde iki maçlık galibiyet serisi ile başladı. Benfica daha önce hiç bir Türk takımını deplasmanda yenemedi. Çıktığı 4 karşılaşmada 2 beraberlik 2 mağlubiyet aldı. Benfica, Şampiyonlar Ligi'nde oynadığı son 32 maçın sadece birinde ikiden fazla gol atabildi. Benfica, Şampiyonlar Ligi'nde oynadığı son altı maçta sadece iki gol yedi. Benfica forması giyen Nicolas Gaitan, takımının bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde attığı dört golün üçüne katkıda bulundu (iki gol, bir asist). Benfica forması giyen Luisao, bu maçta da sahaya çıkarsa tamamı Benfica formasıyla olmak üzere Şampiyonlar Ligi'ndeki 50'nci maçına çıkmış olacak. Galatasaray forması giyen Wesley Sneijder'in Şampiyonlar Ligi'nde attığı son 31 şutun sadece biri ağlarla buluştu. Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu 3. maçında bu akşam karşılaşacağı Portekiz ekibi Benfica ile 7 yıl aradan sonra tekrar  kozlarını paylaşacak.
 
Benfica ile ilk kez 2008-2009 sezonu UEFA Kupası gruplarında eşleşen  sarı-kırmızılı ekip, o dönem tek maç üzerinden yapılan karşılaşmayı deplasmanda  2-0 kazanmayı başarmıştı.
 
Bir Portekiz ekibiyle ilk müsabakası olma özelliği taşıyan B Grubu  ikinci hafta maçında, Estadio da Luz'da (Işık Stadı) 6 Kasım 2008'de rakibine  konuk olan "Cim Bom", Emre Aşık ve Ümit Karan'ın golleriyle sonuca gitmişti.
 
İki takımın son karşılaşmasında forma giyen isimlerden, Galatasaray'da  2, Benfica'da ise 1 oyuncu bulunuyor. Sarı-kırmızılılarda, 7 yıl önce Benfica'ya  karşı sahaya çıkan oyunculardan Sabri Sarıoğlu ve Hakan Balta hala kadroda yer  alırken, Benfica'da o dönemden kalan tek oyuncu olarak Luisao dikkati çekiyor.

Haber Ara