Dolar

32,3640

Euro

35,0107

Altın

2.325,50

Bist

9.094,41

G20 Liderler Zirvesine doğru

G20 Liderler Zirvesine doğru

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-12 19:12:52

G20 Liderler Zirvesine doğru
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, G20 Liderler Zirvesi'nin Türkiye için gurur meselesi olduğunu belirterek, "G20 Zirvesi'ni Türkiye'de yapmak, Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanının dünya liderlerine başkanlık yapması son derece önemli" dedi.

Bakan Zeybekci, Anadolu Ajansının ev sahibi fotoğraf sağlayıcısı olduğu G20 Zirvesi'ne katılacak heyetleri karşılamak üzere Antalya'ya geldi.

AA muhabirine açıklama yapan Zeybekci, G20'nin Türkiye için büyük bir gurur meselesi olduğunu söyledi.

Bunun Türkiye için son derece prestijli bir konum olduğuna dikkati çeken Zeybekci, "G20 Zirvesi'ni Türkiye'de yapmak, Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanının dünya liderlerine başkanlık yapması son derece önemli. Bundan 10-20 sene önce G20'nin üyesi değildik. Bugün G20'nin üyesiyiz ve dünyanın en büyük 18. ekonomisiyiz" diye konuştu.

Zeybekci, Ekonomi Bakanı olarak G20'de ayrı bir görevlerinin olduğuna vurgulayarak, bütün liderleri ve başkanları hem karşılayacaklarını hem de uğurlayacaklarını ifade etti.

Bakan Zeybekci, 2-3 gün boyunca yoğun bir programlarının olacağını anlatarak, şöyle konuştu:

"Bugün Suudi Arabistan Kralı ile başlıyoruz. Yarın 6-7 lider karşılayacağız. Cumartesi günü de geri kalanların tamamını karşılayacağız. Pazar, pazartesi günü de uğurlama görevlerimiz olacak. Bizim için de büyük bir şeref tabii ki. Türkiye Cumhuriyeti Ekonomi Bakanı olarak Türkiye adına, Türk halkı adına bunu yapacağız. Milletimiz adına bunu yapacağız. İnşallah kazasız, belasız, hatasız, kusursuz bir G20 Zirvesi yaşarız Antalya'da. İnşallah bütün dünya liderleri güzel izlenimlerle Türkiye'den ayrılırlar."

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara