Dolar

32,5581

Euro

34,9768

Altın

2.418,35

Bist

9.722,09

Füze denemeleri için Kuzey Kore halkı ne düşünüyor?

Tüm dünyanın tepkisini çeken Kuzey Kore yönetiminin füze denemelerine ilişkin ülke halkının ne düşündüğüne dair bir haber yayınlandı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-04 12:04:21

Füze denemeleri için Kuzey Kore halkı ne düşünüyor?

Kuzey Kore'nin 6.3 şiddetinde deprem yaratan hidrojen bombası denemesinin ardından, başta ABD, Japonya ve Güney Kore olmak üzere dünyanın tamamından sert tepkiler gelirken, hem dünya hem Kuzey Kore için tehlike içeren füze denemelerine üke halkının nasıl yaklaştığı merak ediliyor.

Associated Press haber ajansı Pyongyang'daki Kim Il Sung Meydanı'nda bu soruya yanıt aradı.

"TÜM DÜNYA DÜŞMANIMIZ"

Kuzey Kore vatandaşı Ri Hyon A, "Bu başarılı nükleer deneme gösteriyor ki, tüm dünya bizim yeminli düşmanımız. ABD emperyalistleri tamamen yenilecek. Bu deneme gösteriyor ki, hiçbir güç bizi durdurumaz. Çünkü biz güçlü bir nükleer devletiz. Ve orduya öncelik verdiğimiz bir politikamız var" ifadelerini kullandı.

"HARİKA BİR GÜCÜMÜZ VAR"

Nükleer denemeyi değerlendiren bir diğer Pyongyang sakini olan Choe Song ise yaptığı açıklamada, "Her çeşit yaptırımı ezeceğiz çünkü tek yürek olmuş bir birliğiz ve kendimizi geliştirdiğimiz harika bir gücümüz var. Eğer ABD emperyalistleri bizimle oynamaya devam ederse, onları sileceğiz. Dünyada kalmayacaklar. Biz kazanacağız" şeklinde konuştu.

Haber Ara