Dolar

32,3761

Euro

34,9724

Altın

2.326,30

Bist

9.070,22

Futbolun yıldızları Darülaceze için oynadı

Futbolun yıldızları Darülaceze için oynadı

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-10 23:24:00

Futbolun yıldızları Darülaceze için oynadı
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor AŞ'nin Darülaceze yararına organize ettiği salon futbolu maçında, eski yıldızlar bir araya geldi.

Sinan Erdem Spor Salonu'nda "Futbolun yıldızları Darülaceze için sahada" sloganıyla oynanan karşılaşmada Türk Yıldızları ve Dünya Yıldızları takımları karşılaştı.

Maç öncesinde mini konserler ve etkinlikler düzenlendi. Organizasyona yoğun ilgi gösteren sporseverler, geceye kutlama telgrafı gönderen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sevgi gösterisinde bulundu.

Konserlerin ardından geceyle ilgili konuşan Darülaceze Başkanı Hamza Cebeci, kurumun hizmetleriyle ilgili bilgiler verdi.

Cebeci, geceye katkıda bulunanlara da birer plaket takdim etti.


- Özbayraktar: "Herkes burada"


Organizasyonla ilgili basın mensuplarına açıklamada bulunan Spor AŞ Genel Müdürü İsmail Özbayraktar, beraber olunduğunda güzel işlerin ortaya çıkarıldığını belirtti.

Özbayraktar, ülkede birliğe ihtiyaç duyulduğunu vurgulayarak şunları söyledi:

"Darülaceze için sanatçılar, sporcular, bizler, bürokrasi herkes burada. Birlikte bir hayır işliyoruz aslında. Darülaceze'deki insanlar için yapılan bir organizasyon bu, bütün gelirleri oraya aktarılacak. Bunun mutluluğunu yaşıyoruz. Bir iş yaparken mesaj vermemiz lazım, bu iş de onlardan bir tanesi. Basınıyla, sanatçısıyla, sporcusuyla, vatandaşıyla hepimiz bir olduk ve çok güzel bir iş yapıyoruz."

İsmail Özbayraktar, 15 Mayıs Pazar günü Kızılay ortaklığında bir koşu düzenleyeceklerini hatırlatarak, "Bundan sonra bütün organizasyonlarımız bir mesaj verecek. Bunu çok önemsiyoruz." ifadelerini kullandı.

Eski yıldız futbolcuların maçta yer almasına değinen Özbayraktar, "Ne kadar güzel bir şey. Herhangi bir ücret almadan burada bir hayal uğruna mücadele edecekler. Bundan dolayı çok mutluyuz." diye konuştu.


- Maçı Dünya Yıldızları kazandı


Organizasyonun son bölümünde, Bülent Korkmaz, Evren Turan, Hakan Ünsal, Oğuz Çetin, Oktay Derelioğlu, Rüştü Reçber, Tolunay Kafkas, Lemi Çelik, Kerem İnan ve Faruk Atalay'dan oluşan Türk Yıldızları ile Pascal Nouma, Aron Winter, Jari Litmanen, Patrick Kluivert, Ronald de Boer, Şota Arveladze, Gheorghe Hagi ve Michael Kraft'ın yer aldığı Dünya Yıldızları karşı karşıya geldi.

Dünya Yıldızları'nın teknik direktörlüğünü Hagi yaparken, Türk Yıldızları'nın başında Rıdvan Dilmen yer aldı. Yirmişer dakikadan iki devre halinde oynanan ve eski hakemlerden Erman Toroğlu'nun yönettiği karşılaşmanın ilk yarısını Dünya Yıldızları 5-3 önde tamamladı. Türk Yıldızları, ikinci yarıda Oktay Derelioğlu ile etkili olduysa da Dünya Yıldızları; Hagi, Nouma ve Winter ile goller bularak karşılaşmadan 11-9 galip ayrıldı.

Türk Yıldızları'nın gollerini Oktay Derelioğlu (3), Evren Turan (3), Hakan Ünsal, Oğuz Çetin, Lemi Çelik atarken, Dünya Yıldızları'nın golleri Litmanen, Winter (3), Hagi (2), Kluivert, Nouma (3) ve Arveladze'nin ayağından geldi.

Haber Ara