Dolar

32,3722

Euro

35,0096

Altın

2.323,69

Bist

9.079,97

Futbolda yolsuzluğu ortaya çıkaran gazeteci öldürüldü

Gana'nın başkenti Akra'da, futbolda yolsuzlukları ortaya çıkaran bir gazeteci ekibinin üyelerinden biri olan Ahmed Hüseyin-Suale, sokak ortasında uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetti.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-01-18 10:05:24

Futbolda yolsuzluğu ortaya çıkaran gazeteci öldürüldü

Gana'da futboldaki yolsuzlukları araştıran gazeteci Ahmed Hüseyin-Suale, işten eve giderken uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti.

Hüseyin-Suale'nin motorsiklet üzerindeki kişilerce üç kez vurulduğu ve hayatını kaybettiği belirtildi.

Yolsuzlukları ortaya çıkaran belgesel ekibindeydi

Ganalı gazeteci, geçtiğimiz yıl futboldaki yolsuzlukları ortaya çıkartan bir belgesel hazırlayan ekibin bir parçasıydı. Belgesel, 77 hakemi ve daha sonra Gana Futbol Federasyonu'nun başına geçecek olan Kwesi Nyantakyi'yi rüşvet almakla suçluyordu.

Belgeselin ardından Gana'da futbol federasyonu feshedilmiş, özür dileyerek olayı 'düşüncesizlik' olarak tanımlayan Nyantakyi FIFA tarafından futboldan men edilmişti.

Olay ülkede şok etkisi yaratırken, Gana Devlet Başkanı Afuko-Addo tarafından yapılan açıklamada, "Polisin, bu iğrenç suçun sorumlularından en kısa sürede hesap sormasını bekliyorum" ifadeleri kullanıldı.

Cinayet, belgeseli hazırlayan ekibe karşı yürütülen bir kampanyayı takip eden günlerde geldi. İktidar partisinin milletvekillerinden Kennedy Agyapong, Hüseyin-Suale'yi 'tehlikeli' olarak tanımlamış, fotoğraflarını yayınlayarak kendisini dövene para ödeyeceğini söylemişti.

Hüseyin-Suale'nin çalıştığı ekibin başındaki ünlü gazeteci Anas Aremeyaw Anas, "Üzücü haberler ama susturulmayacağız. Huzur içinde uyu Ahmed" mesajını paylaştı.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara