Dolar

32,3832

Euro

35,0359

Altın

2.327,04

Bist

9.138,22

Futbolculara 'ağrı kesici' uyarısı

Eski FIFA Sağlık Kurulu Başkanı Prof. Dvorak, 'Maç sırasında ağrı kesici almak, son derece yanlış' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-23 11:37:43

Futbolculara 'ağrı kesici' uyarısı

İngiliz basınına konuşan FIFA'nın eski sağlık kurulu başkanı Prof. Jiri Dvorak, 1998 ile 2014 yılları arasında FIFA organizasyonlarına katılan futbolcuların sağlık kayıtlarını incelediğini ve son üç Dünya Kupası'nda mücadele eden futbolcuların yüzde 50'sinin düzenli olarak ağrı kesici kullandığını açıkladı.

Bu durumun futbolcuların sağlığını olumsuz yönde etkilediğini vurgulayan Prof. Dvorak, "Sürekli ağrı kesici kullanma durumu, özellikle genç oyuncular arasında moda oldu. Maç sırasında ağrı kesici almak, futbolda artık kültürel bir durum. Ama son derece yanlış" diye konuştu.

Dvorak, futbolcuların yaptıkları hatanın farkında olmadığını vurgulayarak, "İlaçlar yanlış kullanılıyor. Bu yüzden alarma geçmemiz gerek. Bazı kulüpler de başarıyı, futbolcunun sağlık durumundan daha ön planda tutarak bu durumun yaşanmasında pay sahibi oluyor" ifadelerini kullandı.

Bu konuda daha önce FIFA'yı da uyardığını kaydeden Prof. Dvorak, "İlaçların uzun bir dönem boyunca yanlış kullanımı, hayati tehlikeye yol açabilecek durumlar yaşanmasına sebep olur. Futbolculara bu konuda dikkatli olmalarını şiddetle tavsiye ediyorum. Ağrı kesicilerin zararsız olduğunu düşünebilir ve sürekli kullanabilirsiniz. Ama vücudunuzda çok büyük yan etkilere yol açar" değerlendirmesinde bulundu.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara