Dolar

32,3271

Euro

35,0620

Altın

2.297,63

Bist

9.008,28

Furkan Vakfı Başkanı Alparslan Kuytul, Bolu Cezaevi'ne nakledildi

Adana'da polisin Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı'na düzenlediği operasyonda gözaltına alınıp, tutuklanan vakfın kurucu başkanı Alparslan Kuytul, güvenlik gerekçesiyle Bolu F Tipi Kapalı Cezaevi'ne nakledildi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-02-13 13:05:52

Furkan Vakfı Başkanı Alparslan Kuytul, Bolu Cezaevi'ne nakledildi

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, 'Vakıf faaliyeti adı altında, kuruluş amacı dışında anayasal düzene karşı fikir ve eylem birliği içerisinde hareket ederek kamu güvenliğine karşı faaliyet yürütme ve suç örgütü' iddiasıyla Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı'na operasyon düzenlendi.

30 Ocak'ta Adana, Niğde ve Elazığ'da 33 adrese eş zamanlı yapılan baskınlarda 28 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden, kurucu başkan Alparslan Kuytul ile Taha Yasin D., İdris B., Erol A. ve Ali A. tutuklandı, 6 kişiye ev hapsi verilirken, diğer şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.


Adana Kürkçüler Cezaevi'ne konulan Kuytul, güvenlik gerekçesiyle Bolu F Tipi Cezaevi'ne, Taha Yasin D., İdris B., Erol A. ve Ali A.'nin ise İzmir Ödemiş Cezaevi'ne gönderildi. Bu arada, Cumhuriyet Savcısı da ev hapsi alan ve adli kontrol şartıyla serbest kalan 20 kişinin tutuklanması için mahkemeye itirazda bulundu. Ancak mahkeme savcının bu talebini reddettiği ifade edildi.

Haber Ara