Dolar

32,3136

Euro

35,1353

Altın

2.293,11

Bist

9.061,06

Furkan Bayraktar, ''Pandemi Süreci Kitap Yazarlarını da Etkiledi''

Kitap çıkaran herkesin yazar olmadığını belirten Furkan Bayraktar ''Kitap seçerken sosyal medya reklamına ya da kapağına değil, içine bakalım.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-12-25 14:48:41

Furkan Bayraktar, ''Pandemi Süreci Kitap Yazarlarını da Etkiledi''

Kitapçıya danışalım, internetten tanıtım bültenini okuyalım. Kitap çıkaran herkes yazar değildir. Kendimizi ve çocuklarımızı niteliksiz kitaplar okuyarak kitaplardan soğutmayalım dedi.

KENDİ EDEBİYATIMIZI AYAKTA TUTMALIYIZ

Türk Edebiyatı ve yayın dünyasının zor
durumda olduğunu belirten Furkan Bayraktar , ''Kendi edebiyatımızı ayakta tutmak için Türk yazarların kitaplarını da okumalıyız.Pandemi döneminde iptal edilen kitap fuarları, imza günleri nedeniyle gelirini yalnızca kitaplardan elde eden birçok Türk yazarın geçimini sağlayamayacak noktaya geldiğini, yayınevlerinin kitap satışı yapamaması nedeniyle kapanma noktasına geldi.Türk Edebiyatı, yayın dünyası hayatta kalsın istiyorsak, desteklemek amacıyla aldığımız üç kitaptan birinin mutlaka Türk yazara ait olmasını önemseyelim.” dedi.

Furkan Bayraktar sözlerini şöyle sürdürdü:

Benim gibi sabit geliri olan yazarlar da var anca yakından tanıdığım ve sadece kitap gelirleriyle geçimini sağlayan birçok yazar, kitap gelirlerinin kesilmesi nedeniyle akrabalarının desteğiyle yaşamlarını sürdürme noktasına geldiler. Bu yüzden yazarlarımızı, edebiyatımızı desteklemeliyiz. Yabancı yazarları eserleri de okuyalım ama eğer bizim kültürümüzden, toprağımızdan çıkan nitelikli eserleri bu süreçte desteklemezsek, birçok yazarı tanımadan kaybetmiş olacağız.

Furkan Bayraktar kimdir?

Silivri'de 01.11.1999 yılında dünyaya gelen Furkan Bayraktar aslen Trabzon Akçaabatlı'dır. Ailesiyle birlikte yaşayan ve üç kardeşi bulunan Furkan Bayraktar, sosyal medya hesaplarından 3. kitap müjdesini sevenlerine duyurdu. Şu aralar üçüncü kitabını yazmakla uğraşan Furkan Bayraktar, daha önce de iki tane Bir Yabancı Gibi" ve "Düşüyorum Tut Elimden" kitaplarını kaleme almıştı. Çalışmalarına hız kesmeden devam eden yazar Furkan Bayraktar, bir yandan hem yazarlık hem de müzisyenlik kariyerini devam ettiriyor.

Haber Ara