Dolar

32,6011

Euro

34,8334

Altın

2.498,04

Bist

9.454,15

FUE tekniği ile saç ekimi daha kolay

FUE tekniği ile saç ekimi işleminin daha kolay olduğunu belirten Saç Ekim Uzmanı Dr. Emrah Çinik konu ile ilgili bilgiler verdi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-05-09 10:21:06

FUE tekniği ile saç ekimi daha kolay
FUE tekniği ile saç ekimi işleminin daha kolay olduğunu belirten Saç Ekim Uzmanı Dr. Emrah Çinik konu ile ilgili bilgiler verdi.

Saç Ekim Uzmanı Dr. Emrah Çinik, "Saç köklerinin hiçbir kesi izi olmadan, dikiş kullanmadan 0,6-0.1 mm çapında özel punch uçlarına sahip mikromotorlar ile foliküler üniteler (greft) şeklinde ense bölgesi ve yanlardan(iki kulak üstü) çıkarılması işlemidir. Foliküler üniteler, herhangi bir işleme tabi tutulmadan doğal halleriyle açık veya seyrelmiş bölgelere nakledilmektedir. Çıkarılan greftlerin, yerleştirileceği bölgelere saç kanalları açılır. Kanalların açıları, derinliği ve sıklığı çok önemlidir. Ekimin doğal görünüp görünmemesi de bu kanallar ile ilgilidir" dedi.

FUE işleminin diğer bir özelliğinin de, çok hızla iyileşmesi ve operasyondan sonra herhangi bir ağrı ya da ense bölgesinde hissizlik yaşanmaması olduğunu ifade eden Dr. Çinik, "Saç kökleri saçlı derinin arka ve yan bölgelerinden, özel imal edilen 0.60 mm ile 0.90 mm arasında çapı olan punchlar yardımıyla mikromotor ile teker teker alınır. Mikro Motor ucu, saç kılını ortalayacak şekilde yaklaştırılır kılın çıkış açısına uygun olacak şekilde deriye dokunulur. Kıl kökü, onu çevreleyen mikroskobik anatomik doku ile birlikte, silindirik bir tarzda çıkar ve bir mikro penset ile nazikçe çekilir ve tabandan ayrılarak gelir. Bu otomatik sistem sayesinde operasyon süreleri kısalmış, aynı zaman biriminde alınan greft sayısı da artmıştır" diye konuştu.

Greftlerin alındığı bölgede doku alınmadan yalnızca ilgili kök hücresi üzerinde birebir çalışıldığını kaydeden Dr. Çinik, "Bir günde ortalama 4 bin-6 bin greft çıkartabilmektedir.(rakamı kişinin donör bölgesinin yapısı belirler) Punch (ortası delik, silindirik sistem) boyutu saç analizi ve operasyon anında belirlenir. Saç köklerinin çapına göre en uygun punchlar kullanılır, aynı kişi için farklı boyutlarda punch kullanılabilir. Örneğin ense bölgesinden saç kökleri toplamak için 0.80 mm kullanılırken, kulak üstü bölgesinde saç kökleriniz daha inceyse 0.60 mm'lik punchlar kullanılır. Belirleyici faktör saç kökünüzün çapıdır. Daha sonra ekim yapılacak bölgeye saç kanalları açılmaya başlanır. Bu işlem, ekimin doğal ve yoğun görünmesi için en önemli basamaktır" ifadelerini kullandı.

"Ortalama 1 yıl sonunda ekilen tüm saçlar maximum formuna ulaşmış olur"

Son olarak, açılan kanallara saç köklerinin dikkatli ve nazik bir şekilde yerleştirilerek işlemin sonuçlandığını belirten Dr. Çinik, "Ekilen saçlar yaklaşık 1 ay boyunca uzar ve sonrasında dökülür. Dökülen saç telleridir, saç kökleri artık ekildiği bölge ile bütünleşmiştir ve 2- 3. aydan itibaren yeniden uzamaya başlar, 6.ayda sonuçlar oldukça tatmin edicidir. Fakat ortalama 1 yıl sonunda ekilen tüm saçlar maximum formuna ulaşmış olur. Ekilen saçlar hiçbir zaman dökülmez ve ense bölgesindeki uzama hızında ömür boyu uzar" şeklinde konuştu.

Haber Ara