Dolar

32,3339

Euro

35,1327

Altın

2.308,99

Bist

9.079,97

Fuat Oktay, Libya Konferansı'nı terk etti

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Türkiye'nin İtalya'daki Libya Konferansı'nı terk ettiğini açıkladı.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-11-13 15:32:16

Fuat Oktay, Libya Konferansı'nı terk etti

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İtalya'da yapılan Libya Konferansına dair açıklama yaptı.

Oktay, "Bu sabah bazı oyuncuların yapmış olduğu gayrı resmi toplantı Akdeniz Bölgesi içerisinde durumu kötüye doğru götürecek bir yaklaşım olmuştur. Türkiye bu toplantıyı derin bir hayal kırıklığıyla terk etmektedir" ifadelerini kullandı.

LİBYA'DA TARAFLAR ARASINDA GÖRÜŞME

Öte yandan, Libya'da Birleşmiş Milletler (BM) destekli Uluslararası Mutabakat Hükümeti (UMH) Başkanlık Konseyi Başkanı Fayiz es-Serrac, Tobruk merkezli Temsilciler Meclisi tarafından desteklenen General Halife Hafter ile bir araya geldi.

İtalyan hükümet kaynaklarına göre, uluslararası Libya konferansı kapsamında İtalya'nın Palermo kentinde bulunan Serrac ve Hafter, diğer bazı uluslararası liderlerin de katıldığı bir görüşme gerçekleştirdi.

Libya'nın batısını kontrol eden Serrac ile general Hafter, Paris'te mayıs ayında yaptıkları görüşmeden bu yana ilk kez bir araya gelmiş oldu.

Palermo'daki konferansta uluslararası toplumun BM planına desteğinin yinelenmesi beklenirken, bunun yanı sıra siyasi istikrarın tesisi, ekonomik ve kurumsal reformlar ve güvenlik gibi konuların ele alınması planlanıyor.

Afrika'nın en büyük petrol rezervlerine sahip Libya'da 42 yıllık Kaddafi dönemi, 17 Şubat 2011'de başlayan ayaklanmaların ardından NATO müdahalesiyle sona erdi. Ancak NATO müdahalesi sonucunda meydana gelen istikrarsızlık, geçiş dönemindeki başarısızlıklar ve silahlı grupların iç çatışmaları nedeniyle ülke 7 yıldır huzura kavuşamadı.

Haber Ara