Dolar

32,5061

Euro

34,9547

Altın

2.430,78

Bist

9.804,08

Fuat Oktay'dan Libya tezkeresi açıklaması: Ümit ediyoruz ki taraflar bu mesajı doğru anlar

Oktay, Libya tezkeresi için 'Ümit ediyoruz ki bu derece bir davete gerek kalmaz, caydırıcı bir rolü olur, taraflar bu mesajı doğru anlar' dedi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-01-01 15:45:13

Fuat Oktay'dan Libya tezkeresi açıklaması: Ümit ediyoruz ki taraflar bu mesajı doğru anlar

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'nın konuğu oldu.

Oktay'ın gündeme ilişkin açıklamaları şu şekilde:

- (Kanal İstanbul) "Tamamen kendi kanunlarımıza göre oluşturduğumuz bir alternatiftir. Buranın daha avantajlı olduğunu herkes görecek."

(Barış Pınarı Harekatı) Kendisine karşı çok farklı bir planı yırtarak çıkan bir Türkiye var orada.

- (Libya'da, Kıbrıs'ta ne işiniz var) diye soranlara sesleniyorum. Bize karşı oynanan oyunları yıkmak, bu oyunları bozmak üzere oradayız. Libya'yla olan anlaşma ile bizi karaya hapsetme oyununu bozduk. Türkiye'siz herhangi bir planın bölgede başarılı olma şansı asla ve asla yoktur. Kim olursa olsun.

- F-35 ile S-400'ün ne alakası var. F-35 İsrail'de uçtuğunda bölgeden teknolojisi çalınmıyor da Türkiye'de uçtuğunda mı teknolojisi çalınıyor? Türkiye savaş uçağı yapacak; hem insanlısını hem insansızını hem de F-35 veya ötesindeki bir özellikte bunu yapıyor olacağız.

- (Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi) Sorunların yüzde 98'inin uygulamadan kaynaklandığını gördük, sistemden değil.

- (Libya tezkeresi) "Ümit ediyoruz ki bu derece bir davete gerek kalmaz, caydırıcı bir rolü olur, taraflar bu mesajı doğru anlar. Libya tezkeresinin içeriğine baktığınızda tezkere, insani yardımdan askeri katkıya kadarki aralıkta her şeye müsaade ediyor."

Haber Ara