Dolar

32,5185

Euro

34,8008

Altın

2.421,09

Bist

9.708,67

FT: Erdoğan'ın tasfiyesi borsa uzmanlarına uzandı

İngiltere'de yayın yapan Financial Times gazetesi, Erdoğan'ın darbe girişimi sonrası başlattığı kapsamlı 'tasfiye' uygulamasında son olarak borsa uzmanlarını hedef aldığını yazdı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-29 11:05:10

FT: Erdoğan'ın tasfiyesi borsa uzmanlarına uzandı

TİMETURK I HABER MERKEZİ

Sputnik'in aktardığı haberde
 Sermaye Piyasaları Kurulu'nun (SPK), Çarşamba günü "Darbe Girişiminin Arkasında Kim Vardı?" başlıklı raporu nedeniyle Ak Yatırım Menkul Değerler A.Ş. Araştırma Birim Yöneticisi Mert Ülker'in lisansını iptal ettiği hatırlatılıyor.

O RAPORDA NE YAZIYORDU

Rapor hakkında bilgi verilen haberde; raporun Mert Ülker tarafından 15 Temmuz'daki darbe girişimi sonrası yatırımcılar için hazırlandığı ve standart tahminlerde bulunduğu, girişimin potansiyel siyasi etkisine değindiği belirtiliyor.

MUHABİR ULAŞAMAMIŞ

Ayrıca gazetenin İstanbul'daki muhabiri Mehul Srivastava'nın Mert Ülker'e ulaşamadığı ayrıntısının da dile getirildiği haberde, Türkiye'de bazı aracı kurumlardan da, müşterileri için hazırladıkları raporların istendiği, bir yetkilinin bunu "ülkede piyasanın itibarın zarar verip vermediklerini tespit etme çabası" olarak gördüğü kaydedildi.

Haberde "adının açıklanmasını istemeyen Türkiye'nin en büyük bankalarından birinin uzmanı"nın beyanlarına da yer verilmiş. Buna göre uzman şunları kaydediyor: "Benim görevim insanlara mevcut durum hakkında ne düşündüğümü söylemek. Ancak mevcut şartlarda artık ne düşündüğümü söyleyemiyorum…Oysa bu, Türkiye'nin bugünlerde ihtiyacı olanın tam tersi."

YÖNETİMLER SESSİZ KALINMASINI İSTİYOR

Gazetenin temas kurduğu sekiz piyasa uzmanı daha, yönetimlerinin kendilerine, profesyonel yaşamlarının geleceği için, sessiz kalmaları ya da çok dikkatli hareket etmeleri talimatı verdiğini belirtmiş.

GENEL DURUMDAN SÖZ EDİLDİ

Haberde Türkiye'de 15 Temmuz'dan sonra, Fethullah Gülen'le bağlantılı görünen ve aralarında medya kuruluşlarının da bulunduğu 114 işletmeye el konduğu, iki büyükelçinin gözaltına alındığı, 47 gazeteci hakkında gözaltı kararı olduğu, 50 binden fazla kişini görevden alındığı, 8 binden fazla kişinin tutuklandığı ve tüm üniversite dekanlarının hükümetin isteğiyle istifa ettiği kaydedildi.

 

Haber Ara