Dolar

32,6021

Euro

34,8227

Altın

2.490,90

Bist

9.462,13

'Frontex'e göre Türkiye ile mülteci anlaşması tehlikede'

Welt am Sonntag gazetesine göre, Avrupa sınır koruma dairesi Frontex, Türkiye’deki son gelişmelerin AB ile varılan mülteci anlaşmasını tehlikeye soktuğu görüşünde. Konu ile ilgili raporda mülteci akını olma ihtimalinden söz edilirken 'Teröristler gelebilir” ifadesi kullanıldı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-04-08 22:39:35

'Frontex'e göre Türkiye ile mülteci anlaşması tehlikede'

Welt am Sonntag gazetesinin haberine göre Avrupa sınır koruma dairesi Frontex, "gizli" raporunda Türkiye'de güvenlik kadrolarındaki değişikliklerin AB ile varılan mülteci anlaşmasının geleceğinin belirsiz hale getirdiği iddia edildi.

15 TEMMUZ'DAN SONRA...

Haberde, Frontex'in 15 Temmuz darbe girişiminin ardından ülkenin güvenlikten sorumlu kadrolarında ve sahil güvenlik alanındaki kadrolarda köklü değişiklikler yaşandığı ve bu nedenle anlaşmadan kaynaklanan yükümlüklülerin pratikteki uygulamalara olumsuz etkisi olabileceği belirtildi.

"TESPİT EDEMİYORUZ”

Frontex raporunda ayrıca AB dış sınırlarında mültecilerin kimlik tespiti konusunda ciddi sıkıntılar yaşandığı da ifade edildi.

Raporda çoğu sığınmacının Yunanistan ve İtalya'daki kabul merkezlerinde kayıt altına aldığı ancak sığınmacıların büyük çoğunluğunun yanlarında kim olduklarını ispatlayabilecekleri belgelerin olmaması nedeniyle kesin bir tespitin yapılamadığı belirtilerek, bunun da zorlayıcı bir nitelik taşıdığı vurgulandı.

"TERÖRİSTLER GELEBİLİR”

Welt am Sonntag, Frontex'in raporunda bu nedenle teröristlerin sığınmacı kılığında Avrupa'ya giriş yapabileceği uyarsının yer aldığını yazdı.

"IŞİD'E KATILAN AVRUPALILAR GERİ DÖNEBİLİR"

Buna göre Avrupa sınır koruma dairesi, IŞİD'in son dönemde artan yenilgilerinin Avrupalı savaşçılarının ülkelerine geri dönme eğilimlerini artırabileceği uyarısında bulundu.

Raporda bu nedenle sınır güvenliği konusunun daha da önemli hale geldiği ifade edildi.

Haber Ara