Dolar

32,3353

Euro

35,1802

Altın

2.245,67

Bist

8.718,11

Fransız yazar Levy: Türkiye'nin askeri operasyonu bir şartla amacına ulaşır

İngiliz The Guardian gazetesine konuşan ünlü Fransız düşünür ve yazar Bernard Henri Levy, Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyine başlattığı Barış Pınarı Harekâtı’nın ABD ve Rusya’nın onayıyla başarıya ulaşacağını söyledi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-10-20 15:33:15

Fransız yazar Levy: Türkiye'nin askeri operasyonu bir şartla amacına ulaşır

Ünlü Fransız düşünür ve yazar Bernard Henri Levy, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine başlattığı Barış Pınarı Harekâtı'nın ABD ve Rusya'nın onayıyla başarıya ulaşacağını söyledi.

İngiliz The Guardian gazetesine konuşan Fransız düşünür Bernard Henri Levy, ABD Başkanı Donald Trump'ın ABD güçlerini Suriye'nin kuzeyinden (Rojava) çekme kararı ve Türkiye'nin operasyonun beklenen şeyler olduğunu belirtti.

Levy, “Trump'ın askerlerini çekme bahanesinin ne olduğunu bilmiyorum. Kürtlerin Normandiya savaşına katılmamış olması mı yoksa Suudi Arabistan gibi Kürtlerin ABD silahlarını satın almıyor olması mı” ifadelerini kullandı.

Trump'ın bu şekilde kartlarını açık oynayacağını beklemediğini kaydeden Levy, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Trump ve Rusya Devlet Başkanı Putin'in onayıyla, başlatılan operasyonun amacına ulaşacağını kaydetti.

Kürtler için yaşananların beklenilen şeyler olduğunu vurgulayan Levy, ABD'nin çekilmesinin İran'ın da Suriye'den Lübnan'a askeri hareketliliğini arttırmasına neden olacağını ifade etti.

İran'ın Ortadoğu'da amacına ulaştığı değerlendirmesinde bulunan Fransız düşünür, “DAİŞ yenilgiye uğratıldı. İsrail için tehdit oluşturuldu. ABD'nin bölgedeki hiçbir müttefiki gece rahat uyuyamaz. Bu, ABD değerleri için, ABD temelleri için bir intihardır. Trump'ın kaç saat, gün ve haftadır söylediklerinin hiçbir değeri yok. ABD'ye değerler katmaya çalıştığını söylüyor ama ABD'nin değerleri şu an sıfır” ifadelerini kullandı.

Levy, “Tüm savaşlarda düşman kanı akıtılır. Ancak biz savaşta düşmanımızın kanını akıtacağımıza yanımızda savaşanların kanını akıtıyoruz” diye konuştu.

2019 yılının başında ‘İmparatorluk ve 5 Kral' isimli kitabı yayımlanan Levy, ABD'nin Ortadoğu'daki rolüne son vereceği öngörüsünde bulunmuş, onun yerini Rusya, Çin, İran, Türkiye ve Suudi Arabistan'ın dolduracağını belirtmişti.

 

Haber Ara