Dolar

32,3277

Euro

35,0785

Altın

2.308,50

Bist

9.079,97

Fransız tarihçi Colosimo, Batı dünyasını, Erdoğan’a karşı uyardı

Batı dünyasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik 'önyargılı' ve 'suçlayıcı' haberlerin arkası kesilmiyor. Fransız tarihçi Colosimo, Le Figaro gazetesinde kaleme aldığı, 'Erdoğan'ın saldırganlığı karşısında Avrupalıların naifliği ne kadar ileri gidecek?' başlıklı makalesinde, Batı dünyasını ‘Erdoğan’a karşı uyardı.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-03-09 17:14:44

Fransız tarihçi Colosimo, Batı dünyasını, Erdoğan’a karşı uyardı

Mültecilerin, Yunan sınırına dayanmasından sonra Batı dünyasında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik ‘önyargılı' ve ‘suçlayıcı' haberlerde büyük bir artış gözleniyor.

Son olarak da Fransız Le Figaro gazetesinde, ‘Erdoğan'la ilgili çıkan haber dikkat çekti.

Dinler tarihçisi ve yazar Fransız Jean-François Colosimo, Le Figaro gazetesinde kaleme aldığı, "Erdoğan'ın saldırganlığı karşısında Avrupalıların naifliği ne kadar ileri gidecek?" başlıklı makalesinde, Batı dünyasını, ‘Erdoğan'a karşı uyardı.

“Türkiye, 20. yüzyıl boyunca şu anda açıkça kabul ettiği savaş tavırlarından asla vazgeçmedi” diyerek Batı dünyasını uyaran Fransız tarihçi Colosimo, “Avrupalılar bunu unuttu ve Erdoğan'ın yardımseverliğinin etkisi altında kalabilir” dedi.

Doğu'nun Boğaz'dan başladığını belirten Colosimo,  “Avrupa, sadece bu konuda beslenmekten zevk aldığı yanılsamaları, hataları görmezlikten geldi” dedi.

Batı'nın, sığınmacılar için Türkiye'ye verdiği destek sözünde durmamasını görmezlikten gelen Fransız tarihçi Colosimo, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Türkiye'nin, Doğu Akdeniz'de sınırları aşmak ve sınırlarında Avrupa Birliği'ne saldırmak için nasıl bir plan uyguladığını görüyoruz ve bu planı reddediyoruz.

Göçmenleri kitlesel olarak Batı'ya taşıyarak yardımcı bir birlik olarak kullanmasını ve ilhak projesi uygulamaya çalışmasını da karşı çıkıyoruz.”

Haber Ara