Dolar

32,3223

Euro

35,0757

Altın

2.281,81

Bist

9.007,88

Fransız polisi silahından ayrılmayacak

Fransa'nın başkenti Paris'te dün meydana gelen saldırı sonrası, polislerin mesai dışında da silahlarını yanında taşıyacağı belirtildi...

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-15 01:03:06

Fransız polisi silahından ayrılmayacak

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve ile akşam saatlerinde görüşen polissendikası yetkilileri, 26 Temmuz'da sona erecek olağanüstü hal uygulamasından sonra da polislerin görevleri dışında da silahlarını üzerlerinde bulundurmaları konusunda anlaşma sağlandığını açıkladı.

Polis Sendikası Genel Sekreteri Yves Lefebvre, basına yaptığı açıklamada, "Bakan, bize olağanüstü hal uygulaması bittikten sonra da görev dışında silah taşıma izninin verildiğini duyurdu." dedi.

Polis sendikaları uzun süredir bu konuda çaba gösteriyordu.

Paris'in kuzeybatısındaki Magnanville adlı banliyöde yaşanan olayda iş çıkışı evine dönen polis memuru, oturduğu binanın önünde uğradığı saldırıda birçok bıçak darbesi alarak öldürülmüştü. Saldırgan, polis memurunu öldürdükten sonra binaya girerek polis memurunun eşi ve çocuklarını rehin almıştı. Polisle saldırgan arasındaki pazarlığın sonuç vermemesi üzerine özel ekip, rehinelerin bulunduğu eve baskın düzenlenmişti. Operasyonda saldırgan öldürülürken, polis memurunun eşinin de saldırgan tarafından öldürüldüğü ortaya çıkmıştı. Operasyonda, öldürülen polis çiftin çocukları sağ kurtarılmıştı.

Haber Ara