Dolar

32,5545

Euro

34,8182

Altın

2.432,60

Bist

9.722,09

Fransız parlamenterlerden Hollande'a Yunanistan çağrısı

Fransız parlamenterlerden Hollande'a Yunanistan çağrısı

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-21 01:48:24

Fransız parlamenterlerden Hollande'a Yunanistan çağrısı
Fransız parlamenterler Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'a Yunanistan'ın yalnızlaştırılmaması çağrısında bulundu.

Fransız Komünist Partisi'nin (PCF) internet sitesinde yer alan ve parlamenterlerin imzasını taşıyan mektupta Hollande'a, "Fransa Yunanistan'daki mevcut ekonomik durum söz konusuyken, kuralların uysal bir hatırlatıcısı konumunda olamaz. Sizden Yunanistan ve Avro Bölgesi ülkeleri arasındaki müzakerelerdeki tıkanıklığın giderilmesi yönünde bir girişim bekliyoruz" ifadelerine yer verildi.

Yunanistan'ı küçük düşüren ve yalnızlaştıran bir yaklaşımın Avrupa'nın geleceğini ipotek altına alınacağının vurgulandığı mektupta, Yunan halkının kemer sıkma politikalarının reddedilmesinin Avrupa'da müşterek beklentiler arasında olduğu belirtildi.

Mektupta ayrıca reform talepleriyle Yunanistan'a yönelik yürütülen "finansal şantaj"a acilen son verilmesi talebi dile getirildi.

Hollande'a sunulan mektupta iktidardaki Sosyalist Parti milletvekilleri Pouria Amirshahi, Fanelie Carrey-Conte ve Barbara Romagnan'ın da imzası bulunuyor.

Slovakya'nın başkenti Bratislava'da önceki gün düzenlenen Visegrad Zirvesi'nde konuşan Hollande, Yunanistan'ın borçlarını geri ödeme planıyla ilgili toplanacak AB Zirvesi'nde uzlaşma çıkması konusunda her türlü çabanın sarf edilmesi gerektiğini söylemişti.

Haber Ara