Dolar

32,3354

Euro

35,0968

Altın

2.239,06

Bist

8.717,97

Fransız muhalif lider Melanchon: Fransa otoriter bir rejime kayma sürecinde

Fransa’da Cumhurbaşkanı adayı, milletvekili Jean-Luc Melenchon, 'Herkesi her zaman, her yerde kontrol etmek istiyorsunuz. Otoriter bir rejim kurma sürecindesiniz. Geri çekilin.' dedi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-11-24 23:02:45

Fransız muhalif lider Melanchon: Fransa otoriter bir rejime kayma sürecinde

Fransa'da Cumhurbaşkanı adayı, milletvekili Jean-Luc Melenchon, polisin sığınmacı ile gazetecilere yönelik şiddetine ve meclisten geçen güvenlik yasa tasarısına ilişkin Fransa yönetiminin otoriter bir rejime kayma sürecine girdiğini belirtti.

Aşırı sol hareketi "Boyun Eğmeyen Fransa"'nın lideri Melanchon, mecliste kabul edilen ve güvenlik güçlerinin görüntülerinin yayınlanmasını yasaklayan güvenlik yasa tasarısına ilişkin Twitter hesabından paylaşımlarda bulundu.

Fransa'da 30 yıl içinde kimsenin sonuçlarını halen kestiremediği 22 sözde güvenlik yasasına, hükümetin son 3 yılda 7 daha eklediğine işaret eden Melanchon, "Herkesi her zaman, her yerde kontrol etmek istiyorsunuz. Otoriter bir rejim kurma sürecindesiniz. Geri çekilin." diye konuştu.

Melanchon, "Referans aldığınız Avrupa Komisyonu gibi uluslararası kuruluşlar da tasarı metnini kınıyor." diyerek Fransız yönetiminin Macaristan Başbakanı Viktor Orban ile yakında kulüp kuracağı ironisinde bulundu.

Haber Ara