Dolar

32,5104

Euro

34,9524

Altın

2.439,45

Bist

9.716,77

Fransız Le Point: YPG bizim için savaştı

Fransız Le Point Dergisi, PYD için sür manşetten Trump ve Macron'a seslenerek 'Bizim için çarpıştılar ve onları kaderlerine terk ediyoruz' çağrısı yaptı.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-01-11 22:27:09

Fransız Le Point: YPG bizim için savaştı

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Fransız sağının yayın organlarından Le Point Dergisi, PYD konusunda yine sol ile aynı noktada! Dergi dün (10 Ocak 2019) yayınlanan sayılarında sür manşetten çağrı yaptı.

"BİZİM İÇİN ÇARPIŞTILAR!"

ABD'nin Suriye'den çekilme kararına ilişkin "PYD'yi yalnız bırakıyoruz" yorumu yapan Dergi, ABD Başkanı Donald Trump'a ve Fransa Cumhurbaşkanı Emanuel Macron'a seslenerek "Bizim için çarpıştılar ve onları kaderlerine terk ediyoruz" dedi.

DwoqowjXgAAzoCX

KADIN YPG'Lİ FOTOĞRAFI KULLANILDI

Derginin kullandığı fotoğraf ise Avrupa'nın örgütteki kadınlar üzerinden sürdürdüğü PYD propagandasını hatırlattı. Batılı dergi ve gazetelerin PYD/YPG'ye ilişkin kadınlar üzerinden "olumlu bir imaj" oluşturmaya çalıştığı ve bu şekilde "laik ve demokratik" algısı oluşturulmaya çalışıldığı biliniyor.

FRANSA ÇEKİLME KONUSUNDA NE DİYOR?

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, ABD'nin Suriye'den çekilme kararına ilişkin Fransa'nın C-News televizyonuna yaptığı açıklamada "Suriye'de siyasi bir çözüm sağlanmasının ardından kendilerinin de ülkeden çekileceğini" açıkladı. Bakan bu açıklamayı dün yapsa da Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un danışmanları, ABD'nin kararının ardından PYD/YPG idaresindeki Demokratik Suriye Güçleriyle görüşüp "desteklerinin süreceğini" açıklamıştı.

Fransa'nın AB ilişkileri Bakanı Nathalie Loiseau da C-News'e 20 Aralık'ta yaptığı açıklamada Fransa'nın IŞİD'e karşı oluşturulan uluslararası koalisyonda yer almaya devam edeceğini açıklamıştı.

 

Haber Ara