Dolar

32,5012

Euro

34,5677

Altın

2.488,31

Bist

9.548,09

Fransız Guyanası

Fransız Guyanası, Güney Amerika Kıtası'nda yer alır. Başkenti Cayenne'dir.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-10-17 15:19:27

Fransız Guyanası

Fransız Guyanası, Güney Amerika Kıtası'nda yer alır. Başkenti Cayenne'dir.

TOPLAM NÜFUS 221.500

Ülkenin toplam nüfusu 221.500 kişidir. 2013 yılında yapılan nüfus sayımına göre 250.109 kişi ülkenin yarısını oluşturmaktadır. Yüzölçümü 83.534 kilometrekaredir. Aynı zamanda yüzölçümü alanına göre en geniş Fransız denizaşırı toprağı olarak bilinmektedir.

AB ÜYESİ

Resmi para birimi Euro olurken, Avrupa Birliği üyesidir.

İKİ ÜLKE ARASINDA

Brezilya ile Surinam arasında yer alan bu toprak parçasının, iç kesimlerinde tepelik ve küçük dağlar olurken kıyı kesimlerde yatık kıyı ovaları bulunmaktadır. 851 metre ile ülkenin en yüksek noktası Bellevue I'nini Dağı' dır.

ÇOK YÖNLÜ EKONOMİ

Ekonomisi birçok faktöre bağlıdır.Çoğunlukla madencilik, ormancılık ve balıkçılık alanında çeşitli çalışmalar yapılmaktadır. Kereste, boksit, altın gibi değerli ürünler elde edilerek kullanıma hazır hale getirilir. Gelişme sürecini sürdürmeye devam eden bu ülkede ekonomi en önemli etkenler arasında yer alır. Tarıma da verilen önem yetişen ürünlerden anlaşılmaktadır. Ürün çeşitliliği bir hayli fazla olurken bunlar arasında çeşitli meyveler, pirinç, şeker ve sebzeler yer alır. Ülkede küçükbaş hayvancılığın yanı sıra büyükbaş hayvancılığı ve kümes hayvancılığı tercih edilmektedir. Fakat bölgede oluşan işşizlik oranı bir hayli yüksektir. Bu ülkede nüfus artış hızı dünya ortalamalarının üzerindedir.

RESMİ DİL FRANSIZCA

Halkın büyük bir kısmı Katoliklerden oluşmaktadır. Ayrıca nüfusun etnik dağılımına göre bölgede yaşayanların çoğunu siyah ve melezler oluşturmaktadır. Geri kalan ise beyazlar, Hindistanlılar ve Çinliler' dir. Aynı zamanda kullandıkları resmi dil ise Fransızca' dır.

Haber Ara