Dolar

32,5898

Euro

34,6925

Altın

2.531,03

Bist

9.524,59

Fransız gazeteci: Berde ve Gence‘de gördüğümüz sahneler korkunçtu

44 günlük savaş sırasında Azerbaycan'ı ziyaret eden Paris Match muhabiri Reggie Le Somye, 'Berde ve Gence şehirlerinde gördüğümüz sahneler korkunçtu' dedi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-11-29 16:09:50

Fransız gazeteci: Berde ve Gence‘de gördüğümüz sahneler korkunçtu

Dağlık Karabağ savaşanın Azerbaycan'ın zaferiyle sonuçlanması ve Ermenistan'la barış anlaşması imzalanmasının yankıları Fransa'da da sürüyor.

“Savaş alanından uzak olan Berde şehir çarşısı parça tesirli bombalarla saldırıya uğradı. Korkunçtu, bomba askeri tesislerin olmadığı sivil bir bölgeye atıldı. Gence'nin merkezindeki bir yerleşim bölgesi de geceleri uzun menzilli bir SCUD füzesi tarafından hedef alındı. Bütün bunlar savaşın korkunç anlarıydı. Gördüğümüz sahneler korkunçtu.” Bu açıklama, Fransız kamu yararına yayını yapan bir radyo olan Franceinfo'ya verdiği röportajda 44 günlük savaş sırasında Azerbaycan'ı ziyaret eden Paris Match muhabiri Reggie Le Somye'den geldi.

Fransız gazeteci Somye, Dağlık Karabağ'da Ermenilerin yaşadığı yerin aslında küçük bir yer olduğunu belirterek, “Ancak Azerbaycan'da gördüğümüz savaş kalıntıları daha da kötüydü. Ona göre Güneyde kurtarılmış dört bölgede Birinci Karabağ Savaşı'nın izleri hâlâ var. O sırada bu bölgelerde Ermeni silahlı kuvvetleri tarafından yüzlerce ev yıkıldı. Bu bölgeler 1993'ten beri uzun zamandır ıssız” dedi.

16066-1606638920

Fransız gazeteci Reggie Le Somye, Karabağ savaşının dini olmadığını da belirterek, “Bu savaş bölgesel bir çatışmadır” dedi.

16066-3213277840

Muhabir Somye, konuşması sırasında defalarca Gence'deki bir yerleşim bölgesindeki roket ateşine geri dönerek bunun korkunç olduğunu vurguladı. Ziyaret ettiği bölgelerdeki mezarlıkların yıkılmasından ve Azerbaycan'ın laik bir devlet olduğundan da bahsetti.

Kaynak: France info

Haber Ara