Dolar

32,3417

Euro

35,1212

Altın

2.239,88

Bist

8.885,14

Fransız Filozof Levy, YPG’ye destek için Rojava’da

Türkiye karşıtı yaptığı açıklamalar ile tepki toplayan Fransız filozof Bernard-Henri Levy, Ankara’nın kırmızı bültenle aradığı YPG/SDG Demokratik Suriye Güçleri (DSG) lideri ‘Mazlum Kabeni’ lakaplı Abdi Feyzi Şahin ile Rojava’da görüştüğü ortaya çıktı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-12-12 10:07:53

Fransız Filozof Levy, YPG’ye destek için Rojava’da

Rojava'da sürpriz buluşma! Türkiye karşıtı yaptığı açıklamalar ile tepki toplayan Fransız filozof Bernard-Henri Levy, Ankara'nın kırmızı bültenle aradığı YPG/SDG Demokratik Suriye Güçleri (SDG) lideri ‘Mazlum Kabeni' lakaplı Abdi Feyzi Şahin ile Rojava'da görüştüğü ortaya çıktı.

Ekran Resmi 2019-12-12 10.09.48

Kişisel Twitter hesabından görüşme ile ilgili bir fotoğraf paylaşan Fransız filozof Levy, Mazlum Kobani lakaplı Abdi Feyzi Şahin'e övgüler dizdi.

Rojava'da bir yerde olduğunu dile getiren Levy paylaştığı fotoğrafın altına Fransızca, "Sağımda, efsanevi bir general, Mazlum Abdi Kobane. Suriye Demokratik Güçlerinin baş komutanıdır. Erdoğan'ın 1 numaralı korkulu düşmanı olma onuruna sahip" sözlerini yazdı.

barzani

BARZANİ'Yİ DE ZİYARET ETTİ

Fransız filozof Bernard-Henri Lévy,  Kuzey Irak Kürt Yönetim Başkanı Mesut Barzani'yi de ziyaret etti.

Kişisel Twitter hesabından görüşme ile ilgili bir fotoğraf paylaşan Levy, Mesud Barzani'den övgüyle sözetti.

Barzani ile resmini paylaşan Bernard-Henri Lévy, "Bugün (dün) Mesud Barzani ile. Kürt Ulusunun Babası. Efsane Peşmerge. 2017 Referandumu sonrası Sehêla Destanı'nın galibi. Özgürlük  ve insanlık için verdiği mücadele ile tarihe geçecek harika bir savaşçı” ifadelerini kullandı.

 

Haber Ara