Dolar

32,4914

Euro

34,5938

Altın

2.500,52

Bist

9.548,09

Fransız Fillon, mültecilere kota uygulayacak

Fransız cumhurbaşkanı adayı Fillon mültecilere kota uygulamasını gerekli görüyor.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-01-12 17:04:48

Fransız Fillon, mültecilere kota uygulayacak

Fransa'da cumhurbaşkanlığı adayı François Fillon, seçildiği takdirde Avrupa Birliği vatandaşı olmayan mültecilerin sayısına kota getirmek suretiyle bu konuyu denetim altına alacağını söyledi.

Muhafazakar partinin adayı olarak seçimin favorisi gösterilen Fillon, mülteciler konusunda aşırı sağcı Ulusal Cephe'den de oy kazanmayı umuyor.

Bu yıl yapılacak seçimden önce göçmenler ve güvenlik en öncelikli tartışılan konular. Ulusal Cephe lideri Marine Le Pen mülteciler, radikal İslam ve AB'nin tek pazar uygulamasından çıkılması gibi konularda kararlı bir kampanya yapıyor.

Anketlere göre Fillon'un, mayısta yapılacak seçimin ikinci turunda Le Pen'i geçmesi bekleniyor.

Fillon dün Nice kentinde yaptığı bir açık hava konuşmasında, "Fransa cömerttir ama bir mozaik değildir ve sınırları olmayan bir alan da değildir. Fransa kendisine kimin katılacağına karar verme hakkı olan tek bir millettir. Yabancıların da Fransa'nın kuralarını ve geleneklerini kabul etmelerini bekleme hakkına sahiptir" dedi.

Fillon parlamentonun ülkeye gelecek yabancıların sayısını sınırlayan belli kotalar saptamasını istedi. Bu uygulamada ekonomik ihtiyaçlar, Fransız toplumuyla entegre olabilme yeteneği dikkate alınacak. Fillon böylece ailelerin toplu halde Fransa'ya göçme isteklerinin önüne geçileceğini belirtti. "Altı milyon işsizimiz ve dokuz milyona yakın yoksulumuz var. Göç çok sıkı denetlenmeli ve en aza indirilmelidir" diyen  Fillon, bu yolda anayasayı değiştirmeye ve Avrupa kurumlarında gerekli değişikliklerin yapılması için çaba göstermeye hazır olduğunu söyledi.

Fillon'a göre diğer ülkelere verilecek kalkınma yardımları ve vizeler de, bu ülkelerin kendi vatandaşlarını geri almaya hazır olup olmadıklarına göre belirlenecek. Berlin'de yaşanan kamyonlu terör saldırısının failinin öldürülmeden önce Avrupa'da kolaylıkla dolaştığını hatırlatan Fillon, Ab içinde vize serbestisi tanıyan Schengen anlaşmasının yeniden düzenlenmesi gerektiğini söyledi.

Haber Ara