Dolar

32,5012

Euro

34,9386

Altın

2.434,54

Bist

9.716,77

Fransız dergi: Erdoğan'ın asıl amacı Osmanlı ihtişamını geri getirmek

Fransa’da yayın yapan haber ve kültür dergisi La Revue, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kapağına taşıdığı son sayısında 'Osmanlı ihtişamını geri getirmek isteyen Erdoğan durdurulmalı' ifadelerini kullandı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-02-05 16:33:13

Fransız dergi: Erdoğan'ın asıl amacı Osmanlı ihtişamını geri getirmek

Fransa merkezli haber ve kültür dergisi La Revue, son sayısında Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı kapağına taşıdı.

"ERDOĞAN'IN ASIL AMACI OSMANLI İMPARATORLUĞUNUN İHTİŞAMINI GERİ GETİRMEK"

Dergi, “Sudan'dan Balkanlara kadar Erdoğan'ın asıl amacı Osmanlı imparatorluğunun ihtişamını geri getirmek.” ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin Libya, Suriye ve Mısır'da mazlumlardan yana taraf olmasında rahatsız olunan haberde; Türkiye ile ilişkilerini canlandıran Tunus hedef alındı.

Haberin devamında Libya'da Türkiye'nin desteği ile meşru hükümetin, darbeci Hafter güçlerine karşı kaybettiği yerleri geri almasının Fransa'yı rahatsız ettiği özellikle belirtildi.

Erdoğan'ın İstanbul Havalimanı ve 3. Köprü gibi büyük projeleri hayata geçirdiği en büyük projesinin ise Osmanlı İmparatorluğu döneminde ilk projesi yapılan Kanal İstanbul olduğuna dikkat çekildi.

Fransız dergi, Barış Pınarı Harekatı'nın yapılma sebebinin ise “milliyetçi oylara oynamak” olduğunu ileri sürdü.

Erdoğan'ın devrilmesi gerektiğini vurgulayan dergi, bütün umudun AK Parti'den ayrılan isimler ve CHP'li Ekrem İmamoğlu üstünde olduğunu belirtti.

1580905704-80aca4

Haber Ara