Dolar

32,3339

Euro

35,1327

Altın

2.308,99

Bist

9.079,97

Fransız basını polis şiddetini görmedi

Fransa'da, yeni çalışma yasa tasarısını protestolar kapsamında bloke edilen petrol depolarının biri hariç hepsi ulaşıma açıldı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-29 11:14:27

Fransız basını polis şiddetini görmedi

Fransa Ulaştırma Bakanlığından yapılan açıklamada, sendikalarca ulaşımın engellendiği 15 petrol deposundan 14'ünün ulaşıma açıldığı, yalnızca birindegrevin devam ettiği belirtildi.

AA'nın haberine göre; Grevin devam ettiği tek deponun, ülkenin Loire-Atlantique bölgesinde yer alan Donges petrol deposu olduğu aktarılırken Fransa'nın en büyük işçi konfederasyonu CGT, bölgede tasarı geri çekilene kadar ucu açık grevyapacaklarını duyurdu.

Rafinerilerde devam eden grevler nedeniyle ülkede hala benzin sıkıntısı yaşansa da ülke kamuoyunda, Fransız polisinin protestoculara uyguladığı şiddetin görüntüleri tartışılmaya başladı.

POLİS, GÖSTERİCİLERİ YERLERDE SÜRÜKLÜYOR

Geçtiğimiz günlerde düzenlenen protestolarda çekilen birçok videoda Fransız polisinin göstericilere hatta yoldan geçenlere bile orantısız güç kullandığı ve yerlerde sürüklediği görülüyor.

Sosyal paylaşım sitelerinde yer alan ve Toulouse'da çekilen bir videoda, polis, protestolar esnasında genç bir kızı saçından tutarak metrelerce sürüklüyor.

Yine Toulouse'de 26 Mayıs'ta düzenlenen yürüyüşte çekilen videoda ise polis, yoldan geçen bir kadının önce boğazını sıkıyor, ardından yere düşürüyor.

Bir yönetmen tarafından Paris'te çekilmiş bir diğer görüntü de ise polis, üst gövdeye hedef alınması yasak plastik mermi silahı flashball isimli tabancısıyla doğrudan yönetmeni hedef alıyor ve video çekmesini engelliyor.

Fransız basını ise hem bu videoları ekranlarına taşımamakla hem de polis şiddetine dair haberlere ilgi göstermemekle suçlanıyor.

İnternete düşen polis şiddeti videolarının bir kısmı ise güvenlik güçlerine zarar verdiği gerekçesiyle polis tarafından yayından kaldırıldı.

Ülkede tüm bunlar yaşanırken bazı gazete ve dergiler ya olaylara hiç yer vermiyor ya da protestoları, sadece polise uygulanan şiddet kısmıyla görmeye devam ediyor.

Haber Ara