Dolar

32,5892

Euro

34,7861

Altın

2.421,91

Bist

9.645,02

Fransız Bakan uyardı: Avrupa Birliği, varlık nedenini kaybedebilir

Korona tedbirleri konusunda anlaşamayan AB’ye tepki gösteren Fransız Bakan, 'Korona salgını bizi bir araya getiremiyorsa, ne zaman bir araya geleceğiz. Böyle giderse Avrupa Birliği, varlık nedenini kaybedebilir” uyarısında bulundu.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-03-30 14:04:33

Fransız Bakan uyardı: Avrupa Birliği, varlık nedenini kaybedebilir

XVMef670d42-71ba-11ea-a7ec-86d5b256d87d

Koronavirüsüne karşı alınacak tedbirler konusunda anlaşamayan Avrupa Birliği (AB) ülkelerine tepki gösteren Fransız Bakan, korona salgını bizi bir araya getiremiyorsa, ne zaman bir araya geleceğiz. Böyle giderse Avrupa Birliği, varlık nedenini kaybedebilir” uyarısında bulundu.

Fransa'nın Avrupa İşleri Bakanı Emily de Monchalan, Avrupa Birliği'nin geçen hafta Avrupa bloğunun ekonomi üzerindeki korona salgının yansımalarını hafifletmek için alınan tedbirler konusunda anlaşamadıktan sonra güvenilirliğini ve fizibilitesini nasıl belirleyeceğini sorguladı.

Fransız Bakan Monchalan , Pazar akşamı yapılan radyo röportajında, "Avrupa, sadece refah zamanlarında tek bir pazarsa, bunun bir anlamı yoktur" dedi.

Bakan ayrıca, Avrupa Birliği liderlerinin böylesine büyük bir kriz sırasında birlikte çalışmadığı takdirde Avrupa'daki popülist ırkçı partilerin en büyük kazananı olacağını da sözlerine ekledi.

Fransız Bakanın açıklaması, Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen'ın Komisyonun bloğun virüsün getireceği ekonomik zarardan kurtulmasına yardımcı olmak için yeni bir ekonomik teşvik paketi önermeyi planladığı açıklamasının ardından geliyor.

Avrupa Birliği liderleri 2021'den 2027'ye kadar gelecek yedi yıl için bütçe üzerinde bir anlaşmaya varmadılar ve sektörlerin her biri için bütçe üzerinde anlaşamadılar.
Şu an Avrupa Birliği'ndeki ölümler dünya toplamının üçte ikisini oluşturuyor.

Koronavirüsü salgını birçok Avrupa siyasi liderinin algılarını değiştirmelerini sağladı; çünkü tüm Birlik yıl sonuna kadar durgunluğa kayma ihtimali ile karşı karşıya.

Geçen Perşembe günü yapılan bir video konferans zirvesinde, 27 Avrupa Birliği ülkesinin liderleri salgının yol açtığı ekonomik zarara karşı koymak için bir ekonomik plan üzerinde anlaşamadılar ve gelecek ay teklif sunmalarını istediler.

İki gün önce, İtalya Başbakanı Giuseppe Conte Avrupa Birliği'ni korona karşıtı operasyonda “ciddi hatalar yapmamaya” çağırdı ve, “aksi takdirde tüm Avrupa bloğu varlık nedenini kaybedebilir” dedi.

Conte, "El Sol 24" gazetesine verdiği röportajda "başarısızlığın çocuklarımıza yıkıcı bir ekonominin muazzam yükünü bırakacağını" söyledi.

WBKTEJYLQA5AA7Z2TJCQ3M32IU

 

Haber Ara