Dolar

32,5042

Euro

34,9612

Altın

2.430,65

Bist

9.802,47

Fransız Bakan: Dünya artık daha tehlikeli bir yer!

İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani’nin öldürülmesinin yankıları sürüyor. Fransa'nın Avrupa İlişkilerinden Sorumlu Devlet Bakanı Amelie de Montchalin yaptığı açıklamada, “Dünya artık daha tehlikeli bir yer!” dedi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-01-03 14:18:41

Fransız Bakan: Dünya artık daha tehlikeli bir yer!

ABD'nin dün Bağdat'ta düzenlediği operasyonda İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin öldürülmesini yankıları sürüyor. Fransa'nın Avrupa İlişkilerinden Sorumlu Devlet Bakanı Amelie de Montchalin yaptığı açıklamada, “Dünya artık daha tehlikeli bir yer!” dedi.

Fransa'nın Avrupa İlişkilerinden Sorumlu Devlet Bakanı Amelie de Montchalin, Süleymani'nin öldürülmesi ile ilgili yaptığı açıklama şöyle:
Bu sabah, çok daha tehlikeli hale gelmiş bir dünyaya uyandık. Cumhurbaşkanı Macron, en kısa sürede bölgedeki oyuncularla görüş alışverişi yapacak. Olmasından korktuğumuz şeyi yaşıyoruz: ABD ile İran arasındaki tansiyonun yükseldiğini görüyoruz. Bu tarz operasyonlar olduğu dönemlerde tansiyonun arttığını görürüz ancak her şeye rağmen arzu edilen istikrar ve tansiyonun düşürülmesidir. Fransa'nın tüm çabalarının odağında barış veya en azından istikrar için gerekli koşulların oluşması var. Bizim işimiz taraf tutmak değil, ancak her tarafla konuşmak."

Haber Ara