Dolar

32,3355

Euro

35,2000

Altın

2.245,89

Bist

8.718,11

Fransız Bakan’dan, Erdoğan'ın ‘boykot çağrısına’ yanıt

Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Fransız mallarının boykot edilmesi çağrısının ardından, Türkiye'nin Fransa'nın içişlerine karışmaması gerektiğini söyledi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-10-27 13:28:50

Fransız Bakan’dan, Erdoğan'ın ‘boykot çağrısına’ yanıt

Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Fransız mallarının boykot edilmesi çağrısının ardından, Türkiye'nin Fransa'nın içişlerine karışmaması gerektiğini söyledi.

Darmanin, France Inter Radyosu'na yaptığı açıklamada Türkiye ve Pakistan'ı kast ettiğini söyleyerek, "Fransa'da olanlara dış güçlerin karışması, her birimizi şoke etmeli" dedi.

Fransız bakan, "Türkiye Fransa'nın içişlerine karışmamalı" diye de ekledi.

Fransa'da 16 Ekim'de Samuel Paty adlı bir öğretmenin, Hz. Muhammed'in tartışmalı karikatürlerini öğrencilerine göstermesinin ardından başı kesilerek öldürülmesi sonrası Montpellier ve Toulouse kentlerindeki belediye binalarına, Charlie Hebdo dergisinde yayımlanan karikatürler yansıtılmıştı.

Erdoğan'ın boykot çağrısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise bu olayı, "Güya laikliğin kalesi Fransa'da Peygamber Efendimiz ile ilgili karikatürün bina duvarına yansıtılması en basit tabirle bayağılıktır. İslam düşmanlığının Türk düşmanlığı olduğunu da akıllarımızdan çıkarmamalıyız" sözleriyle eleştirmişti.

Haber Ara