Dolar

32,4956

Euro

34,5602

Altın

2.497,44

Bist

9.548,09

Fransız bakan, AB'den Türkiye'nin cezalandırılmasını istedi

Avrupa Birliği üye devletlerinin Doğu Akdeniz krizini ve Ankara ile ilişkileri görüşmek üzere yaptığı toplantı öncesi Fransa'nın Avrupa İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Clement Bion, Avrupa Birliği'ni 'Türkiye konusunda sağlam pozisyonlar' almaya çağırdı.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-10-01 09:52:47

Fransız bakan, AB'den Türkiye'nin cezalandırılmasını istedi

Fransa'nın, Türkiye düşmanlığı sürüyor.

Fransa'nın Avrupa İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Clement Bion, Avrupa Birliği'ni "Türkiye konusunda sağlam pozisyonlar" almaya çağırdı.

Pune'un yorumları, Avrupa Birliği üye devletlerinin Doğu Akdeniz krizini ve Ankara ile ilişkileri görüşmek üzere yaptığı toplantı öncesinde geldi.

Pune, France 2 televizyonuna verdiği demeçte, "Kararlılığın güçlü işaretleri olmalı ve bu, Türkiye'ye yakında yaptırım uygulanmalı ve cezalandırılmalıdır" dedi.

Avrupalı yetkililer kısa süre içinde Ankara'ya yaptırım uygulanmasını reddetmişlerdi ve Pune daha önce deTürkiye'ye yönelik yaptırımlar ile çok sayıda Avrupalı partinin Belarus'a uygulamak için acele ettikleri yaptırımlar arasında bir bağlantı olmaması gerektiğini söyledi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel ise, Çarşamba günü ülkesinin parlamentosuna yaptığı konuşmada Avrupa Birliği'nin Türkiye ile işbirliğinin önemini vurguladı.

Birliğin Ankara ile çok boyutlu ilişkileri olduğunu ve "İlişkilerimizi yeniden dengelemeliyiz" diyerek, Türkiye'yi mültecilere iyi ev sahipliği yaptığı için övdü ve aynı zamanda NATO üyesi olduğunu belirtti.

Kaynak: France 2 Televizyonu

Haber Ara