Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Fransa Tıp Akademisi: Alkol tüketimi zeka geriliğine ve şiddete sebep oluyor

Fransa Ulusal Tıp Akademisii hükümet yetkililerine sağlık sorunlarına neden olduğu gerekçesiyle alkole karşı daha güçlü önlemler almaları çağrısı yaptı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-05-04 23:36:01

Fransa Tıp Akademisi: Alkol tüketimi zeka geriliğine ve şiddete sebep oluyor

Fransa Ulusal Tıp Akademisi hükümet yetkililerine sağlık sorunlarına neden olduğu gerekçesiyle alkole karşı daha güçlü önlemler almaları çağrısında bulundu.

Fransa'da 'İkinci Dünya Savaşından bu yana ilk defa alkol tüketiminin azalmadığı' belirtilen açıklamada bu duruma acilen çözüm üretilmesi gerektiği uyarısında bulunuluyor.

"ALKOL LOBİSİ YASAL ÖNLEMLERİ ZAYIFLATIYOR"

Tıp Akademisi, alkol lobisinin, alkol tüketimine karşı 1991 yılında yürürlüğe giren yasal önlemleri zayıflattığına dikkat çekiyor.

Akademi ayrıca alkollü içeceklerin üzerine alkolün sağlığa zararlı olduğu ibaresinin yer alması ve İskoçya'da olduğu gibi alkole yönelik gramına göre vergi uygulanmasının hayata geçirilmesini ile hamile kadınlara yönelik şişelerin üzerinde de daha dikkat çekici uyarıların bulunmasını talep ediyor.

"KADINLARA ŞİDDET KONUSUNDA DA ÖNEMLİ BİR FAKTÖR"

euronews'in haberine göre; Fransa'da alkolden her yıl 41 bin kişi hayatını kaybediyor. Araştırmalarda alkol tüketimi, sigaradan sonra ikinci ölüm nedeni olarak gösteriliyor. Tıp Akademisi, aşırı alkol tüketiminin çocuklarda zeka geriliği ve kadınlara yönelik şiddet konusunda da 'önemli bir faktör' niteliğinde olduğunu ileri sürüyor.

 

Haber Ara