Dolar

32,3134

Euro

35,1047

Altın

2.292,82

Bist

9.055,63

Fransa'nın yeni Cumhurbaşkanı Macron: 'Erdoğan, Trump ve Putin...'

Fransa'nın yeni cumhurbaşkanı Macron, Trump, Erdoğan ve Putin'i birbirlerine benzetti.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-05-30 00:28:05

Fransa'nın yeni Cumhurbaşkanı Macron: 'Erdoğan, Trump ve Putin...'

Fransa'nın yeni Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Brüksel'deki NATO liderler toplantısı ve İtalya'daki G7 zirvesinin ardından ilk yurt dışı gezilerini ve yaptığı temasları değerlendirdi.

Journal du Dimanche gazetesine konuşan Macron, ABD Başkanı Donald Trump ile çok konuşulan el sıkışmasının bilinçli olarak yapıldığını belirterek, "Trump, Türkiye Cumhurbaşkanı (Recep Tayyip Erdoğan) ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin her şeyi güç ilişkileri çerçevesinde görüyor, bu beni rahatsız etmiyor. Kamuoyu önündeki eleştirilerle diplomasiye inanmıyorum ama ikili diyaloglarımda hiçbir şeyin geçip gitmesine izin vermem. Bu şekilde saygı kazanırsınız" dedi.

Macron ile Trump'ın uzun süren el sıkışması sonucunda kameralara yansıyan görüntülerde Fransız liderin eklemlerinin beyazlaştığı görülmüştü.

Macron, bu el sıkışmasıyla "sembolik bile olsa ufak ödünler vermeyeceğini ama aynı zamanda da abartıdan kaçınacağını" göstermek istediğini söyledi.

Trump'ın el sıkışmaları göreve geldiğinden beri yakından takip ediliyor. Bazı uzmanlar Trump'ın güç göstergesi olarak elini sıktığı kişiyi kendine doğru çekme eğilimi olduğunu söylüyor.

 

Haber Ara