Dolar

32,5762

Euro

34,8093

Altın

2.418,68

Bist

9.645,02

Fransa'nın Milli Günü İstanbul'da kutlandı

Fransa'nın Milli Günü İstanbul'da kutlandı

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-13 22:44:30

Fransa'nın Milli Günü İstanbul'da kutlandı
Fransa'nın Milli Günü, Fransa'nın İstanbul Başkonsolosu Muriel Domenach ve eşi Olivier Bouquet'nin ev sahipliğinde gerçekleşen resepsiyonla kutlandı.

Beyoğlu'ndaki Fransa Sarayı'nda verilen resepsiyona, Fransa'nın Ankara Büyükelçisi Laurent Bili de katıldı.

İş, sanat ve cemiyet hayatından çok sayıda davetlinin katılım gösterdiği resepsiyon, İstiklal Marşı ve Fransız Milli Marşı'nın çalınmasıyla başladı.

Resepsiyonun açılış konuşmasını yapan Başkonsolos Domenach, Büyükelçi Bili'nin Türkiye'deki görev süresinin bu yıl dolacağını belirterek, kendisine Türk-Fransız ilişkilerine katkılarından dolayı teşekkür etti.

Fransa'nın Türk ortaklarıyla her alanda iş birliği fırsatı yakalamaya çalıştığını anlatan Domenach, konuşmasını "Yaşasın Türkiye! Yaşasın Fransa! Yaşasın Türk-Fransız dostluğu!" ifadeleriyle bitirdi.

Domenach, konuşmasının ardından Bili'nin en çok sevdiği Türk müzisyen olduğunu belirttiği Zülfü Livaneli'yi sahneye davet etti.

Bili için iki şarkı icra eden Livaneli, büyükelçiye Cemal Kutay'ın "47 Gün / Sultan Abdülaziz'in Avrupa Günlüğü" kitabını armağan etti.

Fransa Sarayı'ndaki resepsiyona Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan da katıldı.

Büyükelçi Bili, Başkonsolos Domenach ve Zülfü Livaneli ile bir süre sohbet eden Demircan, Domenach'ın Osmanlı tarihi uzmanı eşi Olivier Bouquet'den de Fransa Sarayı'nın tarihi hakkında bilgi aldı.

Bouquet ve Demircan, sarayın bahçesinde bulunan ve Sultan Abdülmecid tarafından Osmanlı İmparatorluğu'ndaki son Fransız büyükelçisinin eşine ithaf ve hediye edilen çeşmenin eski yazı kitabesini de birlikte okudu.

Haber Ara