Dolar

32,3817

Euro

35,0379

Altın

2.326,97

Bist

9.142,40

Fransa Körfez krizine kalıcı çözüm bulunmasını umuyor

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, son dönemde olumlu gelişmeler kaydedilen Körfez krizinde kalıcı çözüm bulunmasını umduğunu söyledi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-12-11 00:45:28

Fransa Körfez krizine kalıcı çözüm bulunmasını umuyor

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, Katar'ın başkenti Doha'da, Katar Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Sani ile bir araya geldi.

Görüşme sonrası düzenlenen ortak basın toplantısında Le Drian, Katarlı mevkidaşı ile Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) ülkeleri arasındaki krize kalıcı çözüm bulunmasına yönelik çabaları ele aldıklarını belirtti.

Le Drian, Fransa'nın Körfez krizinde yakın zamanda bir uzlaşma sağlanmasını ve kalıcı bir çözüm bulunmasını umduğunu söyledi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un İslam ve Hazreti Muhammed ile ilgili açıklamalarına da değinen Le Drian, Macron'un açıklamalarının "yanlış anlaşıldığını ve Fransa'ya zarar vermek için çarpıtıldığını" ileri sürdü.

Le Drian ayrıca Müslümanların Fransa'nın temel bileşeni olduğunu ve onlara derin saygı duyduklarını dile getirdi.

Katar Dışişleri Bakanı Bin Abdurrahman ise Fransız mevkidaşına Körfez kriziyle ilgili gelişmeler ile Libya ve Lübnan dosyalarıyla ilgili bilgi verdiğini aktardı.

Le Drian ile başta Körfez krizi olmak üzere bölgedeki gelişmeleri ele aldıklarına işaret eden Bin Abdurrahman, terörle mücadele konusunun altını çizerek meseleye yüzeysel bakılmaması gerektiğini vurguladıklarını söyledi.

Aşırılığa derinlemesine bakıldığında herhangi bir dinle ilgisinin bulunmadığının anlaşıldığını belirten Bin Abdurrahman, "İslamofobi söylemi bizi endişelendiriyor ve kararlılıkla bunun karşısında durmak gerekiyor." diye konuştu.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara