Dolar

32,3669

Euro

34,9494

Altın

2.325,57

Bist

9.079,97

Fransa Kobani'de askeri üs kuruyor

Suriye'ye gelen yaklaşık 150 Fransız askeri Kobani'de konuşlandı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-13 12:48:22

Fransa Kobani'de askeri üs kuruyor

Ajansların haberine göre, Türkiye sınırına yaklaşık 40 kilometre uzaklıkta bulunan ve 2014 yılından bu yana IŞİD kontrolündeki Menbic'in IŞİD'den alınması için, içerisinde PKK'nın Suriye kolu PYD'nin silahlı kanadı YPG öncülüğündeki Suriye Demokratik Güçleri ve Menbic Askeri Meclisi'ne bağlı güçlerin 1 Haziran'da başlattığı operasyon sürüyor.

Suriye'deki Kürt internet siteleri, operasyon kapsamında şimdiye kadar 70 köyün IŞİD'den temizlendiğini belirtirken, kentin her taraftan kuşatma altına alındığını ve bütün bağlantılı yolların kesilerek kontrolün sağlandığını öne sürdü.

Menbic'de şiddetli çatışmalar olurken buradaki 'Askeri Meclis', operasyonun ikinci ayağı olan kente giriş aşamasına geçtiklerini duyurdu. Menbic Askeri Meclisi devam eden operasyon ile ilgili yaptığı açıklamada, güçlerinin kent çevresindeki bir çok köyü özgürleştirerek, kent merkezinde bulunan IŞİD'e giden tüm ikmal yollarını kontrollerine aldıklarını söyledi. Açıklamada, Menbic merkezde kalan çok sayıda sivilin ise IŞİD tarafından canlı kalkan olarak kullanılmak istendiği belirtilerek, sivillere zarar gelmemesi için büyük çaba sarf edildiği vurgulandı.

FRANSIZ ASKERLERİ İÇİN KOBANİ MIŞTENUR TEPESİ'NDE ÜS

Suriye'de IŞİD'e yönelik başlatılan operasyonları Amerika askerlerinin dışında destek veren Fransa askerlerinin de Kobani'ye geldiği belirtilirken, askerler için Kobani'nin Miştenur tepesinde üs kurulacağı belirtildi. Suriye Demokratik Güçleri ve YPG'ye IŞİD ile savaşta destek ve danışmanlık hizmeti vermek için Helikopter ve kargo uçakları ile Suriye'ye gelen yaklaşık 150 Fransız askerin Kobani'de konuşlandığı belirtildi. Fransa askerlerinin Amerika askerleri gibi Rakka, Menbic ve Tabka'da IŞİD'e karşı başlatılan operasyonlara destek verdiği de kaydedildi.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara