Dolar

32,3326

Euro

35,1213

Altın

2.302,72

Bist

9.079,97

Fransa ilk kez Suriye'de IŞİD'i vurdu

Fransa, Suriye'de daha önceden belirlediği IŞİD hedeflerini ilk kez hava operasyonuyla vurduğunu açıkladı...

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-27 12:36:25

Fransa ilk kez Suriye'de IŞİD'i vurdu

Ajansların haberine göre; Elysee Sarayı'ndan yapılan yazılı açıklamada, iki haftadan fazla bir süredir havadan sürdürülen keşif operasyonlarıyla elde edilen bilgiler değerlendirilerek, Suriye'de ilk hava saldırılarının gerçekleştirildiği duyuruldu. 

Açıklamada, "Ülkemiz IŞİD terör tehdidiyle mücadelede kararlılığını göstermiştir. Ulusal güvenliğimizin tehlikede olduğu her durumda hava saldırıları düzenleyeceğiz" ifadelerine yer verildi.

'KÜRESEL BİR CEVAP' GEREKLİLİĞİ

Suriye'deki kaosa 'küresel bir cevap' verilmesi gerektiğine işaret edilen açıklamada, sivil halkın IŞİD ve diğer terör örgütlerinin saldırılarından korunmasının şart olduğu belirtildi.

Bölgede ılımlı muhalif grupların bir araya gelerek gerçekleştireceği siyasi geçişin her zamandan daha acil olduğuna değinilen açıklamada, Fransa'nın bölgedeki aktörlerle BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura'nın desteğiyle aktif bir şekilde çalıştığı vurgulandı. 

Fransız savaş uçakları, 8 Eylül'den bu yana Suriye'de IŞİD hedefleri üzerinde keşif uçuşları gerçekleştiriyordu. Fransa, Irak'taki IŞİD hedeflerine yönelik hava saldırılarına katılıyor ancak 'Esad rejimini güçlendireceği' gerekçesiyle Suriye'de hava operasyonlarına iştirak etmiyordu.

Haber Ara