Dolar

32,5780

Euro

34,7940

Altın

2.508,75

Bist

9.693,46

Fransa EURO 2016 için güvenlik garantisi verdi

Fransa Spor Bakanı Thierry Braillard, ev sahipliği yapacakları 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2016) güvenlik konusunda garanti verdi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-03-02 16:40:54

Fransa EURO 2016 için güvenlik garantisi verdi

Fransa'da düzenlenecek şampiyonanın açılışına 100 gün kala Paris'te düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan Thierry Braillard, organizasyon hazırlıklarının tamamlanmak üzere olduğunu söyledi.

Terör saldırısı tehdidi nedeniyle seyircisiz oynanması gündeme gelen organizasyonun güvenliği konusunda futbolseverlere güvence veren Braillard, "Güvenlik önemleri en üst düzeyde olacak. İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve ile koordinasyon içinde çalışarak şampiyonanın güvenilir bir şekilde geçmesi için bütün gerekli önlemler aldık. Taraftarlar ve takımlar en üst düzeyde korunacak" ifadelerini kullandı.

Avrupa Şampiyonası Organizasyonu Başkanı Jacques Lambert ise EURO 2016'nın Fransa ekonomisine önemli katkılar sağlayacağını ve 1,2 milyar avro gelir beklendiğini açıkladı.

Platini'ye destek mesajları

Lambert, FIFA tarafından 6 yıl futboldan men cezası almasının ardından kararın bozulması amacıyla Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesine (CAS) başvuran, görevi askıda bulunan UEFA Başkanı Michel Platini'ye de destek vererek, "Platini, senin yeri burası, seni aramıza bekliyoruz. Yerini gelene kadar sıcak tutacağız" şeklinde görüşlerini dile getirdi.

Fransa Futbol Federasyonu Başkanı Noel Le Graet ise "Platini olmasaydı, bu şampiyona Fransa'da düzenlenmezdi" değerlendirmesinde bulundu.

Haber Ara