Dolar

32,3246

Euro

34,9839

Altın

2.311,28

Bist

9.079,97

Fransa'dan Trump'ın tweetlerine yanıt

ABD Başkanı Donald Trump'ın Fransa ziyareti sonrası Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a yönelik Twitter'dan paylaştığı mesajlara Fransa cevap verdi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-11-14 17:30:07

Fransa'dan Trump'ın tweetlerine yanıt

Fransa hükümetinden Trump'ın eleştirel tweet'lerine karşılık geldi.

Fransa hükümeti, ülkede Kasım 2015'te terörizmin kurbanları için yas tutulduğu gün Trump'ın attığı tweetleri 'nezaket yoksunluğu' olarak değerlendirdi.

Hükümet sözcüsü Benjamin Griveaux Çarşamba günü "Üç yıl önce Paris ve Saint-Denis'de suikastta hayatını kaybeden 130 vatandaşımız için anma töreni düzenliyorduk. İngilizce cevap vereceğim: ortak nezaket gösterilmesini beklerdik" dedi.

Trump, Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un ‘avrupa ordusu' açıklamasına Twitter'dan tepki göstermiş, "Emmanuel Macron Avrupa'nın ABD, Çin ve Rusya'dan korunmak için için kendi ordusunu kurmasını öneriyor. Ama Birinci ve İkinci Dünya Savaşlarında Almanya vardı. Peki bu Fransa açısından nasıl gelişmişti? ABD ordusu gelip yetişmeden önce Paris'te Almanca öğrenmeye başlıyorlardı. Yine Avrupa'nın bir numaralı önceliğinin NATO bütçesine katkıyı artırmak olması talebine gelen Trump "İstersen NATO için öde ya ödeme" şeklinde paylaşım yapmıştı.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara