Dolar

32,5779

Euro

34,7839

Altın

2.509,42

Bist

9.693,46

Fransa'dan siber savaş ve güvenlik uyarısı

Paris yönetimi, internet korsanlığı ve istikrarı bozma manevralarını sınırlamak için siber ortamda güven ve güvenlik çağrısında bulundu.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-11-12 12:21:55

Fransa'dan siber savaş ve güvenlik uyarısı

TİMETÜRK ÇEVİRİ

Birinci Dünya Savaşı'nın sona ermesinin üzerinden yüz yıl geçmesinden bu yana, Fransa yirmi birinci yüzyılın yeni bilgisayar savaşlarından kaçınmak istiyor. Emmanuel Macron, Paris'te düzenlenen 12 Kasım Pazartesi günkü Birleşmiş Milletler çatısı altındaki İnternet Forumunda, siber barış konusunda uluslararası barış görüşmelerine yeni bir soluk getirecek bir belge sunacak.

Paris'in sanal ortamdaki çağrısı, güven ve güvenlik çağrısı, bilgisayar korsanlığı ve dengesizlik manevralarını internet üzerinden sınırlamak için tasarlanan dokuz hedefi ortaya koymaktadır.

Bu çağrı ile;

Hacking şirketlerini engellemek, casus yazılımlar gibi tehlikeli dijital araçların çoğalmasına karşı mücadele, bilgisayar saldırıları yoluyla seçim müdahalesine karşı mücadeleyi güçlendirmek amaçlanıyor.

Bununla birlikte bu çağrı ile Fransa da dahil olmak üzere pek çok ülkenin yürüttüğü belirli saldırı eylemlerine, özellikle casusluğa karşı ortak hareket etmeyi amaçlıyor.

İnternette güvenlik konusunda birkaç aydır çok aktif olan Microsoft, Fransa hükümetine, Fransa'nın Paris Barış Forumu'nda, 11 Aralık Pazar ile 13 Kasım arasında altmış devlet başkanını bir araya getirecek bir belge sunmasını önerdi.

Kaynak: Martin Untersinger, Le Monde

Haber Ara