Dolar

32,5209

Euro

34,7540

Altın

2.495,92

Bist

9.524,59

Fransa'dan Rusya'ya tepki

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, Halep kentinde çatışmaların durmasını içeren tasarıyı veto eden Rusya'ya tepki gösterdi...

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-10 04:41:58

Fransa'dan Rusya'ya tepki

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; TF1 televizyon kanalına konuşan François Hollande, veto kararının ardından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i 19 Ekim'de Paris'te ağırlamaktan pişman olduğunu üstü kapalı dile getirerek, bu ziyaretin artık çok fazla anlamı kalmadığı mesajını verdi. 

Hollande, Putin ile görüşmesi için "Şimdi kendime soruyorum, bunun bir faydası olacak mı? Bu gerekli mi? Bu bir baskı aracı olabilir mi? Suriye rejimi ile yaptıklarını ve Halep'te sivil halkı bombalamalarını biz durdurabilir miyiz?" dedi.

Uluslararası Savaş Suçları Mahkemesinde cezalarını çekecekler

Putin ile yine de şüphesiz görüşeceğini kaydeden Hollande, Halep'teki dramı gündeme getireceğini ifade etti.

Hollande, "Onu gördüğümde, bunun kabul edilemez olduğunu ve hatta Rusya'nın imajı için bile ciddi sorunlar yarattığını söyleyeceğim." dedi.

Halep'teki sivil halkın savaş suçu kurbanları olduğunu belirten Hollande, bu suçu işleyenlerin Uluslararası Savaş Suçları Mahkemesinde cezalarını çekeceklerini bildirdi.

40'tan fazla ülke destek veriyor

Suriye'de 5,5 yıldır devam eden çatışmalara çözüm bulamaması nedeniyle eleştirilen BMGK, Rusya'nın vetosu nedeniyle cumartesi günü bir kez daha bloke edilmişti. 

Fransa ve İspanya tarafından hazırlanan ve 40'tan fazla ülkenin destek verdiği, Halep'te çatışmaların durmasını ve askeri uçakların kent üzerinde uçmasını sonlandırmasını ihtiva eden tasarıyı daimi üye Rusya veto etmişti. 15 üyeden 11'i olumlu oy kullanırken Venezuela yine ret oyu verirken, Çin ve Angola ise çekimser kalmıştı. 

Haber Ara