Dolar

32,3157

Euro

35,1299

Altın

2.296,83

Bist

9.064,26

Fransa'dan kritik Rusya kararı!

Fransa Senatosu'nun Rusya'ya yönelik yaptırımların hafifletilmesi yönünde teklifte bulunduğu belirtildi...

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-09 05:41:21

Fransa'dan kritik Rusya kararı!

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Fransa Senatosu, Sosyalist hükümete, Ukrayna krizi yüzünden Rusya'ya uygulanan yaptırımların hafifletilmesi çağrısı yapan bir kara tasarısını kabul etti.

Genel kuruldaki oylamada, bağlayıcı özelliği olmayan tasarı için 301 ''evet'', 16 ''hayır'' oyu çıktı.

Tasarıyı destekleyen senatörlerden Pozzo di Borgo, genel kurulda yaptığı konuşmada, "AB tarafından uygulanan yaptırımlar olumlu sonuç vermedi. Yaptırımlar Fransız ekonomisine zarar verdi. Senatonun bu kararı, olumlu yönde bir girişim.'' dedi.

"HAYIR" DİYENLER UKRAYNA'YA İŞARET ETTİ

Karara "hayır" oyu veren senatör Herve Maurey ise oylamaya sunulan metni, ''Ukrayna halkına olumsuz yönde bir mesaj göndereceği'' gerekçesiyle ''skandal'' olarak niteledi.

Hükümet adına konuşan Avrupa Birliği Bakanı Harlem Desir, ''Minsk anlaşmasına saygı gösterilirse, yaptırımlar kalkar, biz şu anda yol haritamızı değiştiremeyiz'' diyerek, karşı çıktı.

AB 28-29 HAZİRAN'DA GÖRÜŞECEK

AB liderleri, 28-29 Haziran'da Brüksel'de yapacakları toplantıda, yaptırımların uzatılması konusunu gözden geçirecek. 28 Nisan'da meclis, hükümete yaptırımların uzatılmamasını tavsiye eden bir kararı kabul etmişti.

Rusya'ya yönelik AB yaptırımlarının, Rusya önemli miktarda tarım ürünü satan Fransız çiftçileri olumsuz yönde etkilediği biliniyor. 

Haber Ara