Dolar

32,3237

Euro

35,0666

Altın

2.295,44

Bist

8.989,85

Fransa'dan İsrail-Filistin açıklaması: Çözüm tehdit altında

Ortadoğu Barış Konferansı'nın ev sahibi Fransa'dan açıklama geldi. Hollande'a göre 'İki devletli çözüm tehdit altında...'

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-01-15 21:29:03

Fransa'dan İsrail-Filistin açıklaması: Çözüm tehdit altında

TİMETURK | HABER MERKEZİ

İsrail ve Filistin arasındaki soruna "iki devletli özüm bulma" gündemi ile bir araya gelen ülkeler Ortadoğu Barış Konferansı adı altında Paris'te toplantı.

Yaklaşık 70 ülke, Birleşmiş Milletler (BM), Avrupa Birliği (AB), Arap Birliği ve İslâm İşbirliği Teşkilâtı (İİT) temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen konferansın açılış töreninde ev sahibi Cumhurbaşkanı François Hollande konuştu.

Hollande şunları söyledi:

"İKİ DEVLETLİ ÇÖZÜM TEHDİT ALTINDA"

"Yıllardır desteklenen iki devletli çözümün son gelişmelerle tehdit altında olduğunu görüyoruz. Taraflara herhangi bir parametre dikte etmek söz konusu değil. Çözüm tarafların müzakereleri doğrudan yürütmeleri halinde sağlanabilir. İki devletli çözüm eski bir hayâlden ibaret değil. Taraflar arasındaki diyalog eksikliğinin ve aşırılık yanlısı grupların saldırılar, bölgede güvenlik sorunu oluşturuyor."

"İSRAİL'İN FAALİYETLERİ ÇÖZÜMÜ ZORLAŞTIRIYOR"

"İsrail'in bölgedeki yerleşim faaliyetleri çözümü zorlaştırıyor. İki devletli çözümün sağlanması sadece İsrail ve Filistin için değil, bütün dünya için de önemli. Bu sadece eskiden kalan bir sistem değil. Bu uluslararası toplumunu da arzu ettiği bir çözüm. BM'nin de konuyla ilgili oy birliğiyle aldığı karar bunun göstergesi."

PEKİ TARAFLAR NE DİYOR?
(YAŞANANLAR ve AÇIKLAMALAR İÇİN FOTOĞRAFLARA TIKLAYINIZ)

M_8

M_9

Haber Ara