Dolar

32,3124

Euro

35,0549

Altın

2.279,12

Bist

9.022,69

Fransa’dan Esed desteğine tepki

Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, Rusya'nın Suriye'ye askeri yardıma yöneldiğine ilişkin haberlere tepki gösterdi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-11 15:04:18

Fransa’dan Esed desteğine tepki

Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, Rusya'nın Suriye'ye askeri yardıma yöneldiğine ilişkin haberlere tepki gösterdi. ''France 3'' televizyon kanalının sorularını yanıtlayan Fabius, söz konusu haberleri ''endişe' verici' bulduklarını belirterek, savaşlara savaş ilave etmemek'' gerektiğini dile getirdi. Rusya'nın Suriye'ye askeri yardıma hazırlandığı yolundaki haberlere dair soruyu yanıtlayan Fabius, ''Bu beni endişelendiriyor, Rus meslektaşım Sergey Lavrov gerçi bunları yalanladı ancak endişem sürüyor. Çünkü ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile görüştüğümde onlarında ellerinde bu yönde istihbarat olduğunu söyledi, savaşlara savaş ilave ederek çözüm bulamayız'' dedi.

Fransız bakan, BFM televizyon kanalına yaptığı başka bir açıklamada ise cumartesi günü Berlin'e yapacağı ziyaret sırasında konuyu Rus meslektaşı Lavrov ile görüşeceğini söyledi. Fabius, bu görüşmeden sonra söz konusu silahların Suriye'ye yardım için mi yoksa Rusya'nın bölgedeki askeri üssü için mi gönderildiği konusuna açıklık getireceğini kaydetti. Fransız bakan, ABD, Rusya ve İran'ın Suriye sorununun çözümüne olumlu katkı vermelerini beklediklerini sözlerine ekledi.

Fransız, Alman, Rus ve Ukraynalı bakanlar, Ukrayna krizine çözüm çabaları çerçevesinde cumartesi günü Berlin'de bir araya gelecek.

Haber Ara